Zdovc za kapetana izbral Gorana Dragića

Selektor Jure Zdovc je za novega kapetana določil Gorana Dragića, Matej Rojc je zapustil priprave.

Objavljeno
21. julij 2014 16.30
Posodobljeno
21. julij 2014 16.57
košarka
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Zreče - Slovenska košarkarska reprezentanca je danes v zrečah organizirala dan za medije, na katerem je selektor Jure Zdovc razkril ime novega kapetana.

Kapetanski trak bo na svoji roki nosil 28-letni organizator igre Goran Dragić, vlogo njegovega namestnika pa ima Domen Lorbek.

Novi kapetan slovenske reprezentance bo imel v pripravljalnem obdobju le okrnjeno vlogo. Dragić trenutno vadi po posebnem programu in bo izpustil tako pokal Adecco kot tudi turnir na Kitajskem.

Kot je pojasnil direktor slovenske reprezentance Matej Avanzo, se KZS že pogaja z vodstvom Phoenixa o številu tekem, ki jih bo Goran Dragić odigral v okviru priprav na svetovno prvenstvo v Španiji. Zaenkrat je jasno to, da bo igral najmanj tri tekme, proti Grčiji, Braziliji in ZDA.

Po Laporniku je priprave zapustil še Rojc

Priprave slovenske reprezentance je po Luki Laporniku danes zapustil še Matej Rojc. Košarkar Krke je imel že dalj časa težave z bolečinami v kolenu, dodatne preiskave pa so pokazale, da ima okvaro kvadricepsovih tetiv v kolenih, zaradi katerih mora počivati in opraviti posebno fizioterapijo.

»Že pred B-reprezentanco me je spremljala bolečina v kolenu, ki se je le še stopnjevala, zaradi česar sem na Kitajskem igral bolj malo in tudi izpustil nekaj treningov, a kljub temu upal, da bo bolečina ponehala in, da bom pripravljen za A-reprezentanco. Žal se to ni zgodilo, po pregledu zdravniške službe KZS, je postalo jasno, da moram mirovati in opraviti rehabilitacijo za vnovično igranje. Upam, da se bo ekipa dobro pripravila na svetovno prvenstvo in, da bo na njem naredila viden rezultat, za kar je tudi sposobna,« je pojasnil Rojc.

Jutri selitev v Rogaško Slatino

Slovenska reprezentanca bo v Zrečah ostala le še danes, v torek sledi odhod v Rogaško Slatino, kjer bodo nadaljevali priprave na tradicionalni turnir Adecco.

Varovanci Jureta Zdovca bodo na turnirju igrali proti Kanadi (24. 7. v Rogaški Slatini), Gruziji (25. 7 v Murski Soboti) in Ukrajini (26. 7. v Rogaški Slatini), ki bo prav tako nastopila na svetovnem prvenstvu v Španiji.

Erazem Lorbek bo na voljo po turnirju na Kitajskem

Poleg kapetana Gorana Dragića bo na tekmah pokala Adecco in turnirja na Kitajskem manjkal tudi Erazem Lorbek. Član Barcelone zaradi poškodbe gležnja zaenkrat opravlja le terapije in se bo najprej posvetil popolni rehabilitaciji. »Pomembno je, da se čim bolje pripravim in da pridem na priprave stoodstoten,« je pojasnil Lorbek.

Zdovc: Pogoji so fantastični

»Če smo rekli, da je bila leta 2009 organizacija priprav dobra, lahko rečem, da so letos pogoji naravnost fantastični, igralci in trenerji pa smo osredotočeni samo na delo, vse nam prinesejo k rokam. Igralci delajo fenomenalno, prav tako celoten štab, zato smo lahko zadovoljni. Na Pokalu Adecco, ki se začne že čez par dni pričakujem zmage, ne glede na to s kom bomo igrali. Priložnost bodo dobili tisti, ki bodo najbolj pripravljeni in morda doslej na tej ravni še niso dobili prilike,« je povedal selektor Zdovc.

D. Lorbek: S soigralci smo se dobro ujeli

»Prvi teden priprav je vedno najtežji, a smo na testiranju dokazali, da smo na zbor prišli dobro pripravljeni. Postavili smo že kar nekaj sistemov in principov v obrambi in mislim, da smo se zelo dobro ujeli ter že vsi skupaj komaj čakamo prve tekme, da razbijemo to monotonost treningov,« je dejal namestnik kapetana Domen Lorbek.