Že prvi dan priprav ostali brez Erazma Lorbka

Zaradi poškodbe gležnja se bo Erazem Lorbek reprezentanci spet pridružil po tekmah na Kitajskem.

Objavljeno
16. julij 2014 23.12
Košarkaši
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Zreče - Slovensko košarkarsko reprezentanco je že prvi dan priprav v Zrečah zapustil krilni center Erazem Lorbek. Po sestanku z ekipo se je s selektorjem Juretom Zdovcem dogovoril, da bo s svojim fizioterapevtom do konca opravil rehabilitacijski proces po poškodbi vezi v gležnju.

Tako bo igralec Barcelone manjkal na prvem sklopu treningov na Štajerskem, ekipi pa se bo pridružil po Stankovićevem pokalu na Kitajskem. Lorbek se bo tudi udeležil ponedeljkovega medijskega dne, ki ga bo reprezentanca opravila v Zrečah.

»Erazem je zaradi poškodbe gležnja, ki nikakor ni nedolžna, še vedno v programu rehabilitacije, ki jo je že nekaj časa izvaja z osebnim dolgoletnim fizioterapevtom, ki mu zelo zaupa. Zato sva se po pogovoru po prihodu reprezentance v Zreče dogovorila, da bo ta program naredil do konca in se v ekipo vrnil po turnirju na Kitajskem. Je velik profesionalec in mu popolnoma zaupam, tudi zato, ker sem po pogovoru videl, da je izjemno motiviran, kar je najbolj pomembno. Želim mu čim boljše okrevanje in, da se vrne psihološko in fizično pripravljen,« je povedal selektor Zdovc. 

Lorbek je povedal, da si je gleženj poškodoval na predzadnji tekmi DP Španije. Poleg tega ima tudi težave s kolenom, ki so mu ga operirali lani. »Zato sva se z Juretom Zdovcem dogovorila, da se reprezentanci znova pridružim po turnirju na Kitajskem, torej 7. avgusta. Do takrat bom opravljal terapijo, ki sem jo že začel in treniral po posebnem programu, da bi bil ob vnovičnem prihodu kar se da najbolje pripravljen,« je sporočil.