Že v uvodnem kolu večni derbi

Izžrebali pare prvega dela nove sezone slovenskega prvoligaškega košarkarskega tekmovanja, lige Nova KBM.

Objavljeno
25. avgust 2016 09.32
mpi*Šport - košarka
J. P.
J. P.

Maribor - Žreb parov prvega dela nove sezone slovenskega prvoligaškega košarkarskega tekmovanja, lige Nova KBM, je že v uvodnem kolu poskrbel za dva derbija: večnega med Unionom Olimpijo in Krko ter za dvoboj zadnjih dveh državnih prvakov, moštva Helios Suns in Tajfuna.

Sezono 2016/17 bo začelo vseh dvanajst udeležencev, najboljša šesterica prvega dela bo tekmovanje - kot je že običaj - nadaljevala v ligi za prvaka, preostala šesterica pa v ligi za obstanek, od koder bodo v 2. SKL izpadla tri najslabše uvrščena moštva. Končnica 26. sezone se bo začela s polfinalom.

»Košarko v Sloveniji želimo dvigniti na višjo raven. Morda trenutno nismo najvišje, toda s skupnimi močmi se nam lahko posreči. Klubom želim vso srečo v novi sezoni, hkrati pa čim manj poškodb,« je ob robu žrebu poudaril generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Rašo Nesterović.

V uvodnem kolu se bodo torej v soboto, 9. oktobra, pomerili: Helios Suns - Tajfun, Union Olimpija - Krka, Zlatorog - Portorož, Šenčur Gorenjska gradbena družba - Hopsi Polzela, Terme Olimia Podčetrtek - Rogaška in LTH Castings - Lastovka.