Zmaji drugič v sezoni povezali dve zmagi v ligi ABA

Košarkarji Cedevite Olimpije so na tekmi 8. kola lige ABA v dvorani Tivoli premagali Zadar (97:79).
Fotografija: Yogi Ferrell (z žogo) je bil prvi strelec tekme z 22 točkami, zbral je še po 5 skokov in asistenc. FOTO: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Odpri galerijo
Yogi Ferrell (z žogo) je bil prvi strelec tekme z 22 točkami, zbral je še po 5 skokov in asistenc. FOTO: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer

Cedevita Olimpija je zabeležila peto zmago v ligi ABA, tretjo v zadnjih štirih nastopih, in se ob tekmi manj pomaknila v zgornji del lestvice. V Tivoliju je premagala Zadar s 97:79 in ga tudi prehitela na lestvici. Poleg zmage je za Ljubljančane razveseljivo, da se je ekipi na parketu pridružil 21-letni hrvaški reprezentant Karlo Matković, ki je bil vse od prihoda v Ljubljano na začetku sezone na seznamu poškodovanih. V 16 minutah je dosegel 12 točk in dokazal, da bo pomemben faktor v nadaljevanju sezone.

Cedevita Olimpija je zasluženo prišla do zmage, saj je bilo veliko bolj motivirana od tekmeca, predvsem pa je imela v prvem polčasu razigranega Yogija Ferrella, v nadaljevanju pa se mu je priključila še večina ostalih igralcev. Ferrell je v prvem delu dosegel 18 točk ob metu 6:7 za dve točki in 2:3 za tri točke, posledično pa je Cedevita Olimpija na odmor odšla s 14 točkami prednosti.

V drugem delu Zadar niti za trenutek ni ogrozil zmage domačih, pri katerih je Amar Alibegović zbral 14 točk, Matković je zadel vseh pet metov iz igre, Marko Jeremić pa je dosegel 11 točk. Cedevita Olimpija bo v prihodnjem tednu obe tekmi igrala v gosteh; v sredo v evropskem pokalu bo gostovala v Litvi pri Panevežysu, v soboto pa v Zagrebu pri Ciboni.

Lestvico zagotavlja SofaScore

Preberite še:

Komentarji: