Zoki prihodnji teden na operacijo, Španija zanj ni vprašljiva

Slovenski košarkar Zoran Dragić bo po operaciji počival od 4 do 6 tednov, a vseeno bo gotovo nastopil na SP.

Objavljeno
23. maj 2014 23.39
BASKET-EURL-MALAGA-ANADOLU-EFES
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Slovenski košarkarski reprezentant Zoran Dragić je v sporočilu za javnost znova zavrnil namigovanja, da bi utegnil zaradi poškodbe in operacije manjkati na svetovnem prvenstvu v Španiji. Košarkarju Unicaje iz Malage je v zadnjem obdobju težave povzročal pruh.

»Poškodovan igram že mesec dni, ker smo bili prepričani, da ne gre za resnejšo poškodbo. Žal se je po zadnjih preiskavah izkazalo drugače in bom moral na operacijo. S klubom sem se dogovoril za čim prejšnji operativni poseg, da bom lahko kolikor hitro bo le mogoče začel z rehabilitacijo in se najbolje pripravil na vse košarkarske obveznosti, ki me čakajo to poletje,« je sporočil Zoki.

Operacija ga čaka v začetku prihodnjega tedna, predvidoma v torek. »Čas rehabilitacije po takšni poškdobi traja približno od 4 do 6 tednov, kar pomeni, da moja udeležba na svetovnem prvenstvu v Španiji ni vprašljiva. O tem sem že govoril z direktorjem reprezentance Matejem Avanzom,« je še potrdil Dragić in zavrnil namige, ki so se pred kratkim pojavili v medijih, češ da bi lahko bila za SP izgubljena oba brata Dragić.

Še vedno namreč ni znano, ali se bo reprezentanci pridružil uspešnejši Goran, ki ima za seboj naporno sezono v NBA. Po prvem sestanku s selektorjem Juretom Zdovcem odločitve s Košarkarske zveze Slovenije še niso sporočili, menda naj bi bila končna Dragićeva odločitev znana v ponedeljek.