Zoran Dragić drugi najučinkovitejši strelec

Košarkarji Himkija so se v tretjem kolu evrolige grdo znesli nad Crveno zvezdo in jo odpihnili s parketa z izjemnih 91:53.

Objavljeno
31. oktober 2015 00.07
šipić košarka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Košarkarji Himkija so se v tretjem kolu evrolige grdo znesli nad Crveno zvezdo in jo odpihnili s parketa z izjemnih 91:53, še posebej pa so blesteli v drugi (29:13) in tretji četrtini (20:9). Pomemben delež k drugemu uspehu v sezoni, s katerim se je moskovsko moštvo utrdilo na tretjem mestu skupine A z enakim izplenom kot vodilni Fenerbahče, je prispeval tudi slovenski reprezentant Zoran Dragić, ki je resda na parketu prebil »zgolj« 16 minut, a bil vseeno drugi najučinkovitejši strelec zmagovalnega moštva.

Vpisal je namreč 12 točk (prosti meti 1:2, za dve 1:3, trojke 3:3), dodal pa še tri ukradene žoge in en skok. Uspešnejši od njega je bil zgolj James Augustine s 14 točkami, medtem ko je bil pri poražencih edini z dvomestnim številom doseženih točk nemški center Maik Zirbes, ki se je veselil dvojnega dvojčka za 15 točk in 14 skokov. V skupini A je nastopil še en klub s slovenskim pridihom, Real Madrid, ki pa je potegnil kratko na gostovanju pri turškem velikanu Fenerbahčeju (66:77), komaj 16-letni najobetavnejši slovenski košarkar Luka Dončić pa je bil edini, na katerega trener kraljevega kluba tokrat ni računal.