Žreb skupin za eurobasket 2013 bo v Postojnski jami

Leto dni pred začetkom košarkarskega EP v Sloveniji, so s KZS sporočili, da bodo žreb skupin opravili pod zemljo.

Objavljeno
04. september 2012 14.29
majcen/zmaj ma mlade
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Postojna - Kot so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije (KZS), bodo žreb skupin za evropsko košarkarsko prvenstvo, ki ga bo od 4. do 22. septembra gostila Slovenija, opravili pod zemljo, v Postojnski jami.

Žreb, v katerem bo sodelovalo 24 reprezentanc, bo 18. novembra 2012 v veliki Koncertni dvorani Postojnske jame s površino 3.000 m² in prostornino 50.000 m³, kar pomeni, da lahko sprejme kar 10.000 obiskovalcev.

Pred uradnim delom žreba, na katerem bo jasno katere tekmece bo v prvem delu dobila tudi naša izbrana vrsta, bodo gostje priča posebnemu programu, ki ga bo režiral priznani režiser, nekdanji košarkar in še vedno velik košarkarski navdušenec Goran Vojnović.

»Za Postojnsko jamo kot gostiteljico žreba smo se odločili zato, ker želimo že leto dni pred EP 2013 Sloveniji in širni Evropi pokazati, da bomo organizirali najbolj zanimiv eurobasket doslej. Imamo veliko dobrih idej in prva, ki se bo uresničila, je ta, da bomo žreb skupin prvega dela prvič v zgodovini športnih prireditev organizirali povsem pod zemljo, kjer je izjemno atraktivna že lokacija, nič manj pa ne bo niti program. Tega pripravljamo skupaj z Goranom Vojnovićem, ki je se je že dokazal tudi na prireditvah v sklopu KZS, zato ne dvomimo, da bo zelo zanimiv. Zahvaljujemo se g. Marjanu Batagelju, da je v dogodku prepoznal dodano vrednost in se odločil, da se skupaj z kolektivom Postojnske jame poda v organizacijo žreba, na katerem bo prisotnih veliko pomembnih in zvečenih imen svetovne košarke,« je povedal dirketor Eurobasketa 2013 Aleš Križnar.

V spodnjem videu si oglejte predstavitev prizorišča žreba skupin za eurbasket 2013.