Po Vidmarjevi odpovedi v reprezentanci Zupan

Slovenski košarkarski reprezentanci se je po odpovedi Gašperja Vidmarja pridružil krilni center Miha Zupan.

Objavljeno
22. julij 2015 20.31
Posodobljeno
22. julij 2015 20.49
Košarka Slovenija Kanada
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Kranjska Gora - Slovenska košarkarska reprezentanca, ki se v teh dneh v Kranjski Gori pripravlja na evropsko prvenstvo, je od danes močnejša za novega člana. Po odpovedi Gašperja Vidmarja se ji je namreč pridružil krilni center Miha Zupan.

32-letni član turškega Ušaka se je odzval vabilu selektorja Jureta Zdovca in danes zvečer že opravil prvi trening. Kot so zapisali pri Košarkarski zvezi Slovenije, Zupan ne bo ves čas z reprezentanco, saj bo od torka dalje častni gost na svetovnem kongresu gluhih v Istanbulu, kjer bo predstavljal svojo košarkarsko in poslovno kariero.

»Mihi se iskreno zahvaljujem, da se je takoj odzval mojemu klicu in da je bil pripravljen prekiniti dopust ter se pridružiti reprezentanci. Dober občutek je, ko vidiš, da imajo nekateri igralci še vedno tako voljo, motiv in energijo. V sistem ga bomo vključevali postopoma, saj ni bil v ritmu, a imamo še dovolj časa, da ga stoodstotno pripravimo na največje napore,« je povedal slovenski selektor Jure Zdovc.

Zagorac se bo kmalu pridružil reprezentanci

Iz reprezentančnega tabora so sporočili še ena dobro novico. Saša Zagorac je uspešno prestal operacijo kolena, ki je pokazala, da ne gre za resnejšo poškodbo. Z reprezentančnima fizioterapevtoma je v Kranjski Gori že začel z rehabilitacijo in se bo predvidoma čez nekaj dni postopno priključil ekipnim treningom.