Zupančič: Evropski pokal zadovoljuje naše poslovne in športne cilje

Direktor Olimpije Matevž Zupančič je po sestanku v Londonu razkril, da bi bil klub pripravljen igrati v evropskem pokalu.

Objavljeno
29. april 2016 17.50
Posodobljeno
29. april 2016 18.03
M. Ž., STA
M. Ž., STA
London - Vodstvo košarkarskega kluba Union Olimpija se je v Londonu udeležilo sestanka podjetja ECA, ki upravlja z elitno košarkarsko evroligo in evropskim pokalom. Mnenje direktorja Matevža Zupančiča je, da evropski pokal izpolnjuje športne in poslovne cilje ljubljanskega kluba.

ECA (Euroleague Commercial Assets) je hkrati sporočila, da se bo v torek v Münchnu sestala z vodilnimi s Fibe Europe (organizaciji sta trenutno v sporu glede vodenja evropskih klubskih tekmovanj). Mnenje direktorja Uniona Olimpije Matevža Zupančiča je, da bosta strani težko našli skupni jezik.

»Za nas je najbolj pomembno, da nas je ECA povabila na sestanek kot dolgoletnega partnerja. Tu v Londonu so bili vsi predstavniki ekip, ki bodo igrale v evroligi oziroma v evropskem pokalu, vodilni lige Aba ter njeni najmočnejši klubi. Največja novost, kar se tiče evropskega pokala, je, da bodo ukinjene vse prijavnine in sodni stroški, kar pomeni, da bi bilo za nas to tekmovanje vsaj približno 150.000 evrov cenejše kot letos, ko smo morali plačati kotizacijo in sodniške stroške. To brez dvoma zadovoljuje naše poslovne in športne cilje,« je povedal Zupančič.

Direktor Uniona Olimpije je ob tem dodal, da je za zdaj prezgodaj govoriti o udeležbi kluba v evropskem pokalu, saj o povabljencih zaenkrat v Londonu ni bilo govora. Glede na to, da si Union Olimpija v tej sezoni na športnih terenih ni zagotovila mesta v evropskem pokalu, bi za udeležbo potrebovala posebno povabilo, katerih je bila v preteklih sezonah že deležna.

Kot je znano, se je Košarkarska zveza Slovenije v sporu med ECA in Fiba Europe postavila na stran slednje in obljubila, da bo kaznovala vsak svoj klub, ki bo sodeloval v tekmovanjih, ki jih Fiba Europe ne bo podpirala.