Zvezda se je po porazu s Krko hitro pobrala

Košarkarski reprezentant Jaka Blažič je k zmagi Crvene zvezde nad Cedevito (78:63) prispeval pet točk.

Objavljeno
17. februar 2015 00.20
ali povezavami:
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Beograd - Potem ko so morali v prejšnjem kolu regionalne lige ABA v 21. poskusu prvič na kolena, od njih je bila boljša Krka, so košarkarji Crvene zvezde očitno spet ujeli zmagoviti val. V današnji zadnji tekmi 22. kola so namreč z 78:63 (59:58, 43:33, 16:22) odpravili Cedevito, ki tako s petnajstimi zmagami ostaja na tretjem mestu razpredelnice.

Dvoboj je bil precej bolj izenačen, kot kaže končni izid. Prva in tretja tretjina sta bili v domeni gostov, druga in četrta pa domačih. Crvena zvezda je na zadnji odmor odšla s pičlo točko zaloge, nato pa v ključnih trenutkih strnila vrste v obrambi, tekmece prisilila, da dvakrat po štiri minute in pol niso dosegli koša, skupaj so v tem delu zmogli le pet točk in dokončno podpisali kapitulacijo.

V vrstah zmagovalcev je izstopal Luka Mitrović s 14 točkami in devetimi skoki, slovenski reprezentant Jaka Blažič pa se je ustavil pri petih točkah (prosti meti 3:4, za dve 1:2, trojke 0:2), v 23 minutah pa dodal še tri skoke, eno asistenco in dve ukradeni žogi. Pri Cedeviti je bil s 13 točkami najbolj pri metu center Miro Bilan.