Owen po koncu sezone v zaslužen pokoj

33-letni angleški napadalec, ki je že pri 17 letih oblekel dres Liverpoola in igral tudi za madridski Real, se poslavlja.

Objavljeno
19. marec 2013 12.04
Posodobljeno
19. marec 2013 12.08
Owen Retires
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
London - Nekdanji angleški nogometni reprezentant Michael Owen se bo po koncu sezone poslovil. Dobitnik zlate žoge iz leta 2001 je zdaj član Stoke Cityja, a ne igra veliko. Za angleško izbrano vrsto je 33-letni napadalec dosegel 40 golov v 89 nastopih, na klubski ravni pa je igral za Liverpool, Real Madrid, Newcastle United in Manchester United.

»S ponosom sporočam, da se bom poleti poslovil. Mislim, da je zdaj pravi čas za takšen korak, potem ko sem že pri 17 letih igral za Liverpool in sem izkusil najboljše pri Realu, Newcastlu, Manchester Unitedu in Stoke Cityju,« je sporočil nogometaš in dodal: »Veseli me, da sem imel v svoji karieri priložnost igrati za te klube in sem izpolnil sanje, kakršne ima vsak mlad igralec.«

Owen je prvič zasijal pri rosnih 18 letih na svetovnem prvenstvu leta 1998 v Franciji, ko je Argentincem zabil gol po samostojnem prodoru, piše STA. V Liverpoolu, svojem matičnem klubu, je doživel največji razcvet, dosegel pa tudi 179 golov na 306 tekmah. A s prestopom k Realu leta 2004 se je njegov napredek ustavil. Ker se v Španiji ni mogel uveljaviti, se je naslednje leto vrnil v domovino, v drugem delu njegove kariere pa so ga mučile tudi številne poškodbe, zaradi katerih je tudi predčasno končal reprezentančno pot.

Zadnji vrhunec v njegovi karieri je bil naslov prvakov v Angliji z Manchester Unitedom leta 2011, toda v svoji zadnji sezoni pri rdečih vragih ni več dobil veliko priložnosti za igro in je klub po koncu lanske sezone zapustil.