Vrečerjevo povprečje 47 km/h?

Že 31. izvedbo Maratona Franje bodo prireditelji kronali s premiernim kronometrom, ki bo štel tudi za DP.

pet, 08.06.2012, 12:00

Ljubljana – Rekreativni kolesarski maraton Franja vsako leto dobiva nove razsežnosti. Že 31. izvedbo bodo prireditelji kronali s premiernim kronometrom, ki bo štel tudi za DP. Direktor MF Gorazd Penko pričakuje boj med Robertom Vrečerjem in Gregorjem Gazvodo.

Prireditelji ne skrivajo visokih ambicij MF in so z njim že lani vstopili v svetovno serijo rekreativnih maratonov (UWCT). Naslednja Penkotova želja je organizacija finala te serije, ki ga načrtujejo za leto 2014. Zanj MF nujno potrebuje tudi kronometer, ki bo danes tako že doživel svoj krst.

Dirka na čas bo štela tudi za državno prvenstvo. Prvi imeni v članski kategoriji bosta Robert Vrečer in Gregor Gazvoda, med mlajšimi člani Klemen Štimulak, med članicami pa Tjaša Rutar. Penko je ob tem obžaloval, da na štartu ne bo tudi aktualnega državnega prvaka v kronometru Janija Brajkoviča in lani tretjeuvrščenega Kristijana Korena (sta na dirki kriterija Dauphine), vseeno pa pričakuje kakovosten uvod v rekreativni konec tedna.

»Priprava kronometera nam je v organizaciji vzela precej dodatnega časa, pa tudi sredstev. Problematične bodo zapore ob zelo kočljivi uri v prometu. Toda vseeno je trasa ena od varnejših v okolici Ljubljane,« je povedal Penko in že vnaprej opozoril na popolno zaporo trase BTC – Šmartinska cesta – Sneberje – Šentjakob – Dol med 15. in 21. uro.

»Trasa je na prvi pogled videti dokaj enostavna in tehnično nezahtevna. A v primeru jugozahodnega vetra bo vožnja proti Dolu izjemno hitra, vrnitev nazaj pa precej bolj zahtevna. Teren se namreč ves čas rahlo dviga. Na določenih mestih bo tekmovalce oviral tudi nasprotni veter, zadeva lahko postane dokaj težka. Vseeno je kronometer precej hiter. Predvidevamo, da bi Vrečer lahko dosegel povprečje do 47 km/h,« je še napovedal Penko.

Na štartu bo 300 tekmovalcev, s številko 1 bo ob 16. uri traso prvi preizkusil eden od idejnih očetov MF Tone Fornezzi Tof. Na kronometer so se prijavili tudi tuji kolesarji, štartali bodo na koncu seznama, zadnjega pa v cilju pričakujejo okoli 20. ure.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se