Na kratko: Ibaka bo dobil 65 milijonov dolarjev

Košarkar Toronta bo v Kanadi igral še naslednja tri leta, za kar bo prejel 65 milijonov dolarjev.

Objavljeno
03. julij 2017 00.58
Free Agency Ibaka Basketball
N. Gr.
N. Gr.
Toronto - Španski košarkarski reprezentant Serge Ibaka bo kariero še naprej nadaljeval pri ekipi Toronto Raptors, potem ko mu je ta kanadska ekipa, ki igra v severnoameriški ligi NBA, ponudila triletno pogodbo, vredno 65 milijonov dolarjev.

Sedemindvajsetletni krilni center oziroma center je v prejšnji sezoni dobil 12,25 milijona dolarjev plače. Februarja je v Toronto prestopil iz Orlanda in na 23 tekmah za Kanadčane v povprečju dosegal po 14,2 točke in 6,8 skoka. V končnici je na desetih tekmah dosegel povprečno 14,3 točke in 6,5 skoka.

Predsednik Toronta Masai Ujiri je tako rešil eno ključnih nalog, čakajo pa ga še pogovori z branilcem Kylom Lowryjem, ki je prost igralec. V soboto so Raptors izgubili enega člana, saj se je krilni košarkar P.J. Tucker odločil za prestop v Houston, kjer bo igral štiri leta. 

Jure Škoberne in Teja Vidic državna prvaka v šahu

Jure Škoberne in Teja Vidic sta osvojila naslova državnih prvakov v šahu. Velemojster Škoberne je v devetih krogih prvenstva in 20. memoriala Vasje Pirca v Mariboru osvojil sedem točk in po dodatnem kriteriju ugnal mednarodnega mojstra Igorja Jelena, ki je prav tako zbral sedem točk.

Tretji je bil velemojster Marko Tratar, ki je tako kot še četverica zasledovalcev osvojil pol točke manj. Škoberne je prevzel vodstvo v sedmem krogu, ko je premagal mojstra Fide Jerneja Špalirja, ki je pred tem presenetljivo dolgo vodil, na koncu pa s šestimi točkami osvojil osmo mesto.

V zadnjem krogu je Špalir z belimi figurami izgubil z Igorjem Jelenom. Škoberne in Matej Šebenik sta v obračunu velemojstrov remizirala, z delitvijo točke pa se je končala tudi partija med Tratarjem in Aljošo Tomazinijem.

Calhanoglu na pragu AC Milana

Italijanski nogometni prvoligaš Milan je tik pred podpisom pogodbe s turškim reprezentančnim vezistom Hakanom Calhanoglujem, nazadnje soigralcem Kevina Kampla pri Bayerju iz Leverkusna. Triindvajsetletni Turek mora v ponedeljek opraviti še zdravniški pregled.

Italijani bodo po poročanju tujih medijev za Turka, ki je pri Bayerju igral zadnja tri leta, plačali 20 milijonov evrov odškodnine. Calhanoglu sicer ni igral od februarja, saj je dobil štirimesečno kazen zaradi pogodbenih nepravilnosti iz preteklosti.