1. SNL: Goričani brez možnosti v Ljudskem vrtu

V derbiju 26. kola prve slovenske nogometne lige so Mariborčani z 2.0 premagali Gorico. V Stožicah brez golov.

Objavljeno
12. april 2014 17.46
Posodobljeno
12. april 2014 17.46
Maribor, 31. 08.2013, nogomet Maribor - Gorica
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Maribor - V derbiju 26. kola so nogometaši Maribora na domačem igrišču zanesljivo prišli do zmage z 2:0 nad Gorico, oba gola je prispeval Goran Cvijanović. Tako so aktualni prvaki tudi zadržali pet točk prednosti pred Luko Koper.

Tekma je v začetku postrgegla s hitro igro, ki je ob prevladi Maribora nekaj priložnosti ponudila tudi Goričanom. V 19. minuti je Francesco Finocchio izkoristil napako Marka Šulerja, streljal je z leve strani, Jasmin Handanović pa je žogo odbil v kot. V 22. minuti je Goran Cvijanović izvajal prosti strel z 20 metrov, meril je natančno, a je Alex Cordaz žogo odbil v kot. Mariborčani so več napadali in pogosteje prihajali pred gostujoča vrata.

Cordaz je bil na novi preizkušnji v 35. minuti. Martin Milec je poslal predložek z desne strani, Nusmir FajićFajić je z glavo streljal, Cordaz pa je žogo umiril na golovi črti. V 40. minuti so domači, ko so imeli popolno prevlado na igrišči, le povedli. Akcijo je z leve strani začel Jean-Philippe Mendy, kombinirala sta še Bohar in Milec, žoga je prišla do Cvijanovića, ki je s 15 metrov žogo poslal v mrežo.

V drugem polčasu so gostje več časa prebili na polovico domačih, a pravega strela proti golu niso sprožili. Tekma je bila praktično odločena v 60. minuti. Mendy je po podaji Željka Filipovića stekel progi gostujočemu golu, v kazenskem prostoru ga je zrušil Marco Modolo, ki je dobil še rdeči karton. Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel Cvijanović.

Z igralcem manj in dvema goloma zaostanka se je Gorica znašla v izgubljenem položaju. Mariborčani so do konca tekme znali zadržati to prednost. TudiTudi ritem tekme je nekoliko upadel, kar je državnim prvakov zadoščalo, da so vknjižili nove tri točke. Na koncu so gostje ostali z desetimi igralci, saj je v zadnjih trenutkih tekme Daniele Bazzoffia prejel rdeči karton, ko je Marka Šulerja udaril v glavo.

Celjani do pomembne zmage

V 26. kolu prve slovenske nogometne lige so celjski nogometaši z 2:0 dobili pomembno tekmo s Kranjčani. Varovanci Miloša Rusa so povedli že v 16. minuti, ko je po predložku Tadeja Žagarja Kneza žoga zadela Vlada Šmita in se odbila na nogo Benjamina Verbiča, ki je rutinirano premagal gostujočega vratarja Darjana Curanovića.

Kranjčani nikakor niso mogli razviti igre, Celjani pa so si s potrpežljivo predstavo priigrali nekaj (pol)priložnosti. Gostitelji so nato izkoristili že svojo prvo priložnosti v drugem delu tekme: akcijo za 2:0 je v 69. minuti začel Verbič, po podaji Tadeja Vidmajerja v sredino pa se je sijajno znašel Miha Zajc ter z natančnim in zavitim strelom ukanil nemočnega Curanovića.

V zadnjih dvajsetih minutah se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo, gosti pa so od 79. minute naprej igrali brezbredvakrat porumenelega Šmita.

Na Bonifiki nova domača zmaga

Nogometaši Kopra so zabeležili tretjo zaporedno zmago na domačem terenu, tako da na Bonifiki v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije ostajajo stoodstotni. Prvi zadetek je bil plod Jake Štromajerja, ki se je v 26. minuti odlično znašel na robu kazenskega prostora gostov, se otresel dveh branilcev in z natančnim strelom matiral vratarja Gregorja Finka.

Zavrč je imel veliko priložnosti ob začetku drugega polčasa. V prvem poskusu je Marko Roškar zadel prečko, odbita žoga je prišla na glavo Matije Smrekarja, vratar Simčič pa je s čudežno obrambo rešil zadetek. V 77. minuti so vendarle zadeli. Josip Fuček je iz prostega strela meril zelo natančno, tako da je bil Simčič brez pravih možnosti. Ko je že kazalo na delitev točk, se je v 84. minuti Domen Črnigoj odločil za strel iz 20 metrov, žogo je lepo zadel in ta je končala v mali mrežici vrat Zavrča.

V Stožicah brez zadetkov

Ljubljansko-domžalski obračun ni ponudil zadetkov, tudipredstava sosedov na prvenstveni lestvici pa ni navdušila. V dresu Olimpije je bil najbolj aktiven Nk Omladič, ki je v 49. minuti zaključil po podaji Matije Škarabota, iz težkega položaja pa je z glavo meril mimo leve vratnice. Dve minuti pozneje pa še poslal predložek z desne strani, žoga je preletela vse in skoraj končala v domžalskem golu. Po uri igre so Domžalčani izvajali tri strele iz kota, blizu uspeha pa so bili v tretjem poizkusu, ko je Nemanja Maksimović najprej zgrešil žogo, v nadaljevanju pa je zaključil Rudi Požeg Vancaš, a brez uspeha.

Rudar z igralcem manj bližje zmagi

Novomeški nogometaši proti Velenjčanom številčne prednosti na igrišču in zadetka prednosti niso povsem izkoristili. Iztržili so neodločen rezultat 1:1.

Velenjčani so zaigrali bolje, imeli več od igre, vendar v 18. minuti klonili. Novomeščani so odigrali lepo akcijo, v kazenskem prostoru je skok dobil Mario Carević, do žoge pa je prišel Martin Kramarič in jo poslal v velenjski gol.

Velenjčani so bili blizu izenačenju v 25. in 26. minuti, ko je streljal Christian Bubalović, veselje pa mu je dvakrat preprečil Matko Obradović. Gosti so zagospodarili na igrišču, veliko poizkušali, v 35. minuti je Dalibor Radujko z glavo zadel vratnico, sredi obleganja Krkinega gola pa je drugi rumeni karton prejel Firer. To ni zmedlo njegovih soigralcev, katerim se je napadalna igra obrestovala v 43. minuti. Matej Podlogar je prišel do žoge po odbitem strelu Denisa Klinarja in jo poslal v domači gol.

1. SNL, 26. kolo:

Maribor - Gorica 2:0 (1:0)

* Ljudski vrt, gledalcev 3000, sodniki: Žganec (Ljubljana), Žunič (Kranj), Pavlič (Laze v Tuhinju).
* Strelca: 1:0 Cvijanović (40.), 2:0 Cvijanović (59./11-m).
* Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Viler, BoharBohar (od 72. Vršič), Mertelj, Filipović, Cvijanović (od 87. Zahovič), Mendy, Fajić (od 80. Tavares).
* Gorica: Cordaz, Vanin, Jogan, Modolo, Favalli, Vetrih (od 86. Bazzoffia), Bedarocco, MisuracaMisuraca, Boniperti (od 68. Mastriani), Finocchio (od 62. Gigli), Coda.
* Rumeni kartoni: Mendy, Mertelj, Cvijanović; Borges, Berardocco.
* Rdeč karton: Bazzoffia (93.).

Celje - Triglav 2:0 (1:0)

* Arena Petrol, gledalcev 400, sodniki: Vinčič (Maribor), Friš (Sladki Vrh), Kordež (Ravne na Koroškem).
* Strelca: 1:0 Verbič (16.), 2:0 Zajc (69.).
* Celje: Mujčinović, Vrhovec, Verbič, Bilali, Kolman (od 73. Miškić), Žagar Knez, Žitko, Zajc, Žurej (od 85. Jovanović), Vidmajer, Rajsel (od 71. Ploj).
* Triglav: Curanović, Šturm, Diallo, Krcić, Kongnyuy (od 59. Marinković), Redžić, Udovič, Šmit, Đukić, Palibrk (od 73. Križaj), Majcen (od 58. Poplatnik).
* Rumena kartona: Rajsel; Šmit.
* Rdeč karton: Šmit (79.).

Luka Koper - Zavrč 2:1 (1:0)

* StadionStadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Perić (Kranj), Ajdovec (Kranj), Pospeh (Petrovče).
* Strelci: 1:0 Štromajer (26.), 1:1 Fuček (77.), 2:1 Črnigoj (84.).
* Luka Koper: Simčič, Šme, Guberac, Lotrič (od 73. Pilčič), Ivetić, Halilović, Štulac, Črnigoj, Hadžić, Palčič (od 88. Gregorič), Štromajer (od 65.Pučko).
* Zavrč: Fink, Roškar, Šafarić, Smrekar, Kelenc, Čeh, Sambolec, KresingerKresinger, Dugolin, Golubar (od 60. Težak), Matjašič (od 50. Fuček).
* Rumeni kartoni: Lotrič, Štromajer, Hadžić, Guberac; Dugolin, Kelenc.
* Rdeč karton: /.

Olimpija - Domžale 0:0

* Arena Stožice, gledalcev 300, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Klančnik (Slovenj Gradec), Lunežnik (Zgornja Ložnica).
* Strelci: /.
* Olimpija: Šeliga, Kostić, Eteme, Zarifović (od 76. Bajrić), Trifkovič, Škarabot, Vukčević, Fink, OmladičOmladič (od 94. Jović), Rodić (od 67. Djermanović), Mitrović.
* Domžale: Vidmar (od 67. Balažič), Zec, Horić, Požeg Vancaš (od 88. Husmani), Živec, Maksimović, Parker, Dobrovoljc, Majer (od 67. Jelar), Janža, Korun.
* Rumeni kartoni: Kostić; Janža, Zec, Horić, Dobrovoljc
* Rdeč karton: /.

Krka - Rudar Velenje 1:1 (1:1)

* StadionStadion Portoval, gledalcev 600, sodniki: Skomina (Koper), Vidali (Gračišče), Patarić (Izola).
* Strelca: 1:0 Kramarič (18.), 1:1 Podlogar (43.).
* Krka: Obradović, Buden, Ihbeisheh, Ejup, Kramarič (od 83. Obele Mba), Dežmar, Rašić, Perić, Carević (od. 60. Kramar), Zeljković, Kastrevec.
* Rudar Velenje: Rozman, Bubalović, Stjepanović (od 90. Tolimir), Firer, Črnčič, Podlogar, Jahić, Klinar, Radujko, Knezević, EterovićEterović (od 63. Rošer).
* Rumeni kartoni: Zeljković, Ihbeisheh, Kastrevec, Kramarič, Ejup; Knezović, Firer, Knezović, Črnčič.
* Rdeč karton: Firer (41.).