1. SNL: vijolični prepričljivi tudi v Lendavi

V 20. kolu 1. SNL so Celjani premagali Domžale, Maribor je bil boljši od Nafte, Rudar od Triglava, Mura pa od Gorice.

Objavljeno
26. november 2011 15.06
Posodobljeno
26. november 2011 15.06
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Lendava - Nogometaši Maribora so v Lendavi zanesljivo premagali Nafto 3:0 in tako še podaljšali zmagoviti niz. Vijoličasti so nepremagani že devet tekem zapored, s čimer so se še utrdili na vrhu lestvice 1. SNL, kjer pred Olimpijo, ki danes gostuje v Kopru, vodijo že 12 točk.

Vijoličasti so povedli iz prve prave priložnosti, v 34. minuti. Po globinski podaji se je lepo znašel Volaš, potegnil še nekaj korakov in iz dobrih desetih metrov zadel desni spodnji kot Naftinih vrat. Nogometaši Nafte so Mariborčanom sami podarili drugi zadetek: Aleksander Jerebic je brez potrebe vrnil žogo svojemu vratarju, ki se je spotaknil, tako da je Tavares žogo le še potisnil v prazno mrežo. Gosti so zatem zagospodarili na igrišču in v 62. minuti so razglašeni domačini zaostajali že za tri zadetke. Dejan Mezga je izvedel prosti strel z desne strani, Arghus pa je z glavo zabil žogo v Naftino mrežo.

Nafta Lendava - Maribor 0:3 (0:1)

* Mestni stadion, gledalcev 1000, sodniki: Jug (Tolmin), Kogej (Idrija) in Kopač (Spodnja Idrija).
* Strelci: 0:1 Volaš (34.), 0:2 Tavares (54.), 0:3 Arghus (62.).
* Nafta: Prša, Matjašec, Jerebic, Zelko (od 71. Vori), Sreš, Tomažič-Šeruga, Da Silva, Korošec, Vranešević (od 58. Polareczki), Levačič (od 46. Raduha), Caban.
* Maribor: Handanović, Potokar, Rajčević, Arghus, Majer, Mezga (od 78. Velikonja), Filipović, Lesjak, Cvijanović (od 69. Črnic), Tavares (od 89. Berić), Volaš.
* Rumeni kartoni: Vori, Matjašec; Rajčević, Potokar, Majer, Filipović.
* Rdeč karton: /.

 

Nova Gorica - Novogoričani so še drugič zapored tekmo izgubili z 1:2. Danes so si proti Muri priigrali kar precej priložnosti, ki pa jih - razen ene - niso znali unovčiti. Za to so bili kaznovani prav ob koncu tekme, ko so Sobočani z uspešno izvedeno enajstmetrovko prišli do svoje osme zmage v prvenstvu (tretje zapored) in na petem mestu za današnjim tekmecem, ki je tretji, zaostajajo le dve točki.

Novogoričani so izvrstno začeli tekmo, saj je Vito Plut že v drugi minuti iz bližine gostitelje povedel v vodstvo. Gosti so izenačilim v 67. minuti. Rajko Rep je izvedel prosti strel, Fabijan Cipot pa je z glavo iz bližine premagal Vasjo Simčiča. V končnici tekme so bili Novogorčani znova boljši, bili več pri žogi, skušali izvesti uspešno akcijo, toda Sobočani so jim vsakokrat pravočasno prekinili namero. Za nameček so imeli gosti v 90. minuti imeli na voljo enajstmetrovko, saj je Simčič v kazenskem prostoru podrl Mitjo Lotriča in prejel rdeč karton. Mate Eterović je močno sprožil in žogo poslal po sredini gola mimo Mihe Gregoriča za dragoceno zmago.

Hit Gorica - Mura 05 1:2 (1:0)

* Športni park, gledalcev 400, sodniki: Kajtazović (Kranj), Rojko (Logatec) in Pavlič (Laze v Tuhinju).
* Strelci: 1:0 Plut (2.), 1:1 Cipot (67.), 1:2 Eterović (90./11 m).
* Hit Gorica: Simčič, Kovačević, Vicente (od 80. Arčon), Galešić, Plut (od 88. K. Jogan), M. Mevlja, N. Mevlja, Širok, Žigon (od 69. Buzeti), A. Jogan, Gregorič.
* Mura 05: Luk (od 27. Drakovič), Cipot, Bohar (od 55. Pavel), Lotrič (od 90. Sreš), Fajić, E. Janža, Eterović, Rep, Dodlek, Maruško, Kous.
* Rumen karton: Pavel.
* Rdeč karton: Simčič (90.)

Prepričljivi tudi knapi

Velenje - Nogometaši Rudarja iz Velenja so v 20. kolu s 3:0 doma premagali Triglav in se utrdili na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Proti vse bolj odpisanim Kranjčanom so vpisali osmo zmago v sezoni, medtem ko je Triglav doživel že 14. poraz, piše STA.

Velenjčani so v 36. in 37. minuti hitro zabili dva gola. Najprej je po podaji Luke Žinka lastno mrežo zatresel Danijel Stanarević, nekaj trenutkov zatem pa se je med strelce vpisal sam Žinko, ko je zadel z roba kazenskega prostora. Za končni izid je v zadnji minuti po napaki kranjske obrambe zadel Bratanović.

Rudar Velenje - Triglav 3:0 (2:0)

* Stadion Ob jezeru, gledalcev 350, sodniki: Mertik (Odranci), Tompa (Turnišče) in Žekš (Črenšovci).
* Strelci: 1:0 Stanarevič (35./avtogol), 2:0 Žinko (37.), 3:0 Bratanović (90.).
* Rudar: Fink, Mujaković (od 77. Rošer), Jeseničnik, Novaković, Črnčič (od 74. Majcen), Djokić (od 65. Klinar), Rotman, Berko, Podlogar, Žinko, Bratanović.
* Triglav: Pelko, Smolej (od 83. Romič), Ovčina, Krcić, Dolžan, Najdenov, Stanarevič (od 62. Brajič), Zornik (od 62. Sever), Šujica, Ćoralić, Bunderla.
* Rumeni kartoni: Berko, Rošer; Dolžan, Zornik, Brajič.
* Rdeč karton: /.

Celjani boljši v Domžalah

Domžale - V Domžalah so domači nogometaši v oslabljeni zasedbi doživeli še četrti poraz zapored in skupno desetega, tako da so zdaj z današnjimi tekmeci zamenjali mesti. Celjani, ki bodo po jesenskem delu uporabljali le ime Celje (in ne več CM Celje), so po novem šesti, Domžale pa so zdrsnile že na sedmo mesto.

Celjani so bolje začeli tekmo in v sedmi minuti povedli. Zoran Pavlović je izvedel prosti strel z desne strani, podal na prvo vratnico, kjer pa so vsi nogometaši zgrešili žogo. Ta je tako končala pri drugi vratnici, kjer je z glavo zadel Marko Krajcer.

Drugi gol je padel v 74. minuti, ko je Pavlović je poslal predložek v kazenski prostor, domača obramba je žogo slabo odbila spet do Pavlovića, ki je z levega roba kazenskega prostora s strelom v daljši kot in pomočjo vratnice ukanil šele 16-letnega domžalskega vratarja Gregorja Zabreta, piše STA.

Domžale - CM Celje 0:2 (0:1)

* Športni park, gledalcev 250, sodniki: Čeferin (Kranj), Vidali (Gračišče) in Povšnar (Zagorje ob Savi).
* Strelca: 0:1 Krajcer (7.), 0:2 Pavlovič (74.).
* Domžale: Zabret, Elsner, Knezović, Zec, Apatič, Teinović, Korun, Vuk (od 69. Vrhunc), Drevenšek (od 55. Gerić), Pekič, Osmanaj (od 76. Rems).
* CM Celje: Mujčinović, Akakpo (od 46. Medved), Krajcer, Krljanović, Popović, Đaković (od 87. Močivnik), Radulović, Pavlovič, Gobec, Bakarič (od 39. Kapić), Bezjak.
* Rumeni kartoni: Apatič, Osmanaj; Akakpo, Medved.
* Rdeč karton: /.