1. SNL: Celjani končali dober niz Rudarja

Nogometaši Celja so na prvi tekmi 15. kola slovenske prve lige doma premagali Rudar z 2:1. 

Objavljeno
03. november 2017 17.08
Posodobljeno
03. november 2017 17.08
med nogometno tekmo 11. kroga Prve lige Telekom Slovenije Rudar Velenje - Maribor, v Velenju, 25. septembra 2016. [nogomet,Rudar Velenje,Maribor,Velenje,šport,nogometaši,stadion]
N. Gr.
N. Gr.

Celje - Nogometaši Celja in Rudarja so odprli 15. kolo prve nogometne lige. Celjani so v prejšnjem kolu v Kranju prepričljivo premagali Triglav (2:0) in nadaljevali svoj vzpon v formi, tudi Rudar pa je proti Olimpiji iztržil pomembno točko in se utrdil na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

V Velenju je vzdušje v zadnjem obdobju zelo dobro. Po sporu na začetku sezone je vodstvo ekipe zakopalo bojno sekiro z napadalcem Johnom Maryjem in slednji je začel zadevati kot po tekočem traku, za kar so ga pri Rudarju nagradili s podaljšanjem pogodbe do konca prihodnje sezone. Rudar bi se z današnjo zmago vsaj do jutri oddaljil od četrtouvrščene Gorice, ki v 15. kolu gosti Triglav. 

Rudar je bil v večjem delu prvega polčasa bolj nevaren, do vodstva pa so prišli domačini. Luka Šušnjara je na robu kazenskega prostora lepo preigral dva branilca Velenjčanov in z zunanjim delom stopala poslal nevarno žogo tik pred vratarja Rudarja Marka Pridigarja, Filipu Dangubiću pa z glavo ni bilo težko zadetki za vodstvo Celja z 1:0.

Dangubić je le štiri minute kasneje povišal vodstvo Celja. Po smolu v Rudarjevi obrambi je prejel žogo na robu kazenskega prostora in z odličnim strelom v dolgi vratarjev kot še enkrat premagal nemočnega Pridigarja. Celje je v petih minutah prišlo do lepega vodstva, nogometaši Rudarja pa so se po dobrem začetku znašli v šoku. Do polčasa se izid ni več spreminjal, ostalo je pri 2:0.

Drugi polčas ni prinesl veliko atraktivne igre, Celjani so uspešno branili vodstvo vse do 82. minute, ko je po lepi podaji Damjan Trifkoviča z glavo s petih metrov zadel Edin Junuzović, to je bil njegov prvi zadetek v letošnji sezoni. V zadnjih minutah so gostje pritiskali proti golu Celja in imeli nekaj zelo lepih priložnosti, a je mreža domačinov obmirovala in Celje je prišlo do pomembne zmage, Rudar pa je Gorici ponudil možnost, da ga z jutrišnjo zmago prehiti na tretjem mestu prvenstvene lestvice. 

Celje : Rudar 

Lestvica 1. SNL