1. SNL: Domžalčani drugič zapored s »petardo«

V 11. kolu 1. SNL so Domžale s 5:0 premagale Krško, Celjani so bili boljši v Novi Gorici, Olimpija od Radomelj.

Objavljeno
24. september 2016 22.47
jer nogomet
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Domžale - Dve tekmi, deset zadetih, nič prejetih golov. Nogometaši Domžal so tako kot pred dnevi proti Radomljam tudi proti Krškemu zmagali s kar 5:0.

Domači nogometaši so prevladovali in tekmo odločili že v prvem polčasu. To je bila njihova tretja zmaga v zadnjih štirih tekmah, s katero ostajajo v stiku z vodilnima Olimpijo in Mariborom. Za Krško pa je to tretji poraz na zadnjih štirih obračunih v tej sezoni, na sedmem mestu jih lahko prehiti Rudar.

Domžalčani so podobno kot v prejšnjem krogu proti Radomljam tekmo v svoj prid odločili že v prve pol ure, ko so zadeli kar trikrat. Že v drugi minuti je Slobodan Vuk s strelom z glavo zatresel prečko, le malce zatem pa je Marko Alvir domače povedel v vodstvo. Jure Matjašič je podal v kazenski prostor, Vuk je žogo prepustil Alvirju, ki je zadel z osmih metrov.

Premoč domačih je znova pripeljala do zadetka. V 25. minuti se je med strelce vpisal Jan Repas, ki je opazil, da Marko Zalokar stoji preveč stran od svojih vrat, ter zadel z lobom. Tri minute pozneje je bilo že 3:0, Repas je podal na vrh kazenskega prostora do Vuka, ki se je otresel svojega čuvaja in z roba kazenskega prostora zadel spodnji desni kot vrat gostov, ki v prvem delu niso sprožili niti enega strela.

Agonija gostov se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, ko so razpoloženi izbranci Simona Rožmana še oplemenitili svojo prednost. V 53. minuti je drugič na tekmi zadel Vuk, ko je pred vrati preusmeril žogo v mrežo po Repasovem poskusu. Devet minut pozneje je Matjašič zadel že za 5:0, ko je z roba kazenskega prostora zadel levi zgornji kot vrat Krškega. To je bil tretji zadetek Matjašiča na tretji tekmi v domžalskem dresu.

Malce pozneje so eno redkih priložnosti zapravili tudi gosti, ko je Dejan Milić obranil nevaren, diagonalen poskus z leve strani Ibrahima Arafata Mensaha. Na drugi strani je v 82. minuti z glavo nevarno streljal Elvis Bratanović, žoga je oplazila prečko, nato pa sta za krško sprožila še Filip Dangubić in Tim Čeh, toda oba neuspešno.

Prvi gol Kirma

Ljubljanski niz zmag se je pod vodstvom Luke Elsnerja podaljšal na pet tekem. Zeleno-beli tokrat odpravili še zadnjeuvrščene Radomlje, ki so tako tudi po enajstih tekmah še brez zmage.

Kot je bilo pričakovati, je - čeravno ne prav blesteča - Olimpija takoj prevzela pobudo, prišla do nekaj strelov, medtem ko gostom do njih ni pustila. Blessing Eleke, Miha Zajc in Leon Benko so bili tisti pri domačih, ki so streljali, toda do 30. minute se izid ni spremenil.

Takrat pa je Andraž Kirm z desne strani podal proti drugi vratnici, kjer je Benko streljal z glavo, Aljaž Ivačič je žogo odbil, toda le do Zajca, ki je iz bližine dosegel svoj šesti zadetek v sezoni, s katerim je vsaj začasno sam na prvem mestu lestvice strelcev.

V uvodu drugega polčasa pravih priložnosti ni bilo, v 65. minuti pa so domači podvojili prednost. Najprej je Zajc z roba kazenskega prostora lepo podal do Benka, ki je sprožil iz bližine z leve strani, Ivačič je žogo odbil, toda tokrat le do Kirma, ki je žogo iz bližine potisnil v prazno mrežo. Malce pozneje je z roba kazenskega prostora meril Eleke, a ne dovolj natančno.

Tudi v zaključku tekme Radomljani niso bili kos domačim, ki so imeli večinoma žogo v svoji posesti, toda njihovi streli so po večini grešili cilj. Že v sodniškem dodatku pa je skozi razredčeno ljubljansko obrambo le prišel Marko Nunić, a ga je ustavil mladi vratar Rok Vodišek, ki je malce zatem ustavil še en strel gostov.

Volaš za zmago proti Gorici

Novogoričani so na peti domači tekmi v sezoni prvič oddali točke. Te so dobili Celjani, ki so po zaslugi Daliborja Volaša prišli do pete prvenstvene zmage in točkovnega izenačenja z današnjim tekmecem v sredini lestvice. Gorica ima sicer tekmo manj.

Po mirnem uvodu so prvi strel sprožili domači, in sicer je poskusil Matija Škarabot, a je Matjaž Rozman žogo odbil čez gol. Dve minuti zatem je zaradi poškodbe moral iz igre Tadej Vidmajer, zamenjal ga je Anej Lovrečič.

V 24. minuti so gosti povedli. Po prekršku nad Irfanom Hadžićem je Dalibor Volaš izvedel prosti strel s približno 25 metrov, žogo poslal čez živi zid in mimo Grege Sorčana v mrežo za 1:0. Pet minut zatem so imeli priložnost tudi gostitelji, Sandi Arčon je namreč že preigral Rozmana in žogo poslal proti mreži, a jo je z golove črte izbil Janez Pišek.

V drugem polčasu je bila Gorica tista s prevlado na igrišču, v 47. minuti sta neuspešno poskusila Dejan Žigon in Andrej Kotnik, Žigon je poskusil tudi v 50. minuti, ko je meril mimo leve vratnice celjskega gola, tri minute zatem pa se je za strel s 30 metrov odločil Miha Gregorič, toda Rozman je žogo odbil.

Gosti so v 77. minuti prek Volaša sicer še enkrat zagrozili, z glavo je meril malce previsoko, toda po večini so bili Primorci tisti, ki so pritiskali, a ob zbrani obrambi domačih niso našli poti do izenačenja.

1. SNL, 11. kolo:

Domžale - Krško 5:0 (3:0)

Športni park, gledalcev 600, sodniki: Borošak (Spodnji Duplek), Ul (Maribor) in Friš (Sladki Vrh).
Strelci: 1:0 Alvir (3.), 2:0 Repas (25.), 3:0 Vuk (28.), 4:0 Vuk (53.), 5:0 Matjašič (64.).
Domžale: Milić, Vuk, Matjašič (od 73. Volarič), Repas (od 62. Bratanović), Širok, Halilović, Horvat, Dobrovoljc, Balkovec, Žinko, Alvir (od 56. Majer).
Krško: Zalokar, Špiler, Kramarić, Jurečič (od 46. Dangubić), Čeh, Dušak, Mensah (od 86. Vokić), Vuklišević, Drnovšek (od 46. Šturm), Pavič, Pušaver.
Rumeni kartoni: Repas, Širok; Jurečič, Šturm.
Rdeči karton: /.

Gorica - Celje 0:1 (0:1)

Športni park, gledalcev 700, sodniki: Ponis (Koper), Vidali (Gračišče) in Prelog (Preddvor).
Strelec: 0:1 Volaš (24.).
Gorica: Sorčan, Škarabot, Gregorič, Kotnik (od 76. Nagode), Kapić, Arčon, Grudina, Žigon (od 63. Burgić), Kavčič, Humar (od 87. Franciosi), Jogan.
Celje: Rozman, Vidmajer (od 19. Lovrečič), Travner, D. Hadžić, Džinić, Čirjak (od 73. Glavaš), Pišek, Pungaršek, Podlogar, Volaš, I. Hadžić (od 60. Požeg Vancaš).
Rumeni kartoni: Arčon, Kapić, Grudina, Burgić; Džinić.
Rdeči karton: /.

Olimpija - Kalcer Radomlje 2:0 (1:0)

Stadion Stožice, gledalcev 1000, sodniki: Mertik (Odranci), Vukan (Apače) in Herženjak (Lendava).
Strelca: 1:0 Zajc (30.), 2:0 Kirm (65.).
Olimpija: Vodišek, Klinar, Delamea Mlinar, Kelhar, Krefl, Matić (od 82. Alves), Zajc (od 66. Miškić), Kronaveter, Kirm, Benko (od 70. Velikonja), Eleke.
Kalcer: Ivačič, Zukić, Kosec, Anđelković, Jazbec (od 66. Stoiljković), Balić, Šipek, Kovjenić, Cerar (od 72. Jugovar), Vidmar (od 54. Nunić), Osmanaj.
Rumeni kartoni: Klinar, Matić; Cerar, Šipek.
Rdeči karton: /.