1. SNL: Olimpija z zmago v Domžalah znova na vrhu lestvice

Aktualni slovenski prvak Olimpija je v 6. kolu DP s 3:1 premagala Domžale in se vrnila na vrh ligaške lestvice.

Objavljeno
20. avgust 2016 19.38
Posodobljeno
20. avgust 2016 20.10
Nogomet Domžale:Olimpija
M. Ž.
M. Ž.

Domžale - Nogometaši Olimpije so v derbiju šestega kola državnega prvenstva v gosteh premagali Domžale s 3:1 in ponovno zavzeli vrh lestvice.

Aktualni slovenski prvaki so se odlično pobrali po presenetljivem porazu z Rudarjem in prikazali zelo všečno igro, na roko pa jim je šla tudi slaba predstava Domžal, ki so doživele prvi poraz v sezoni in s prvega mesta zdrsnile na tretje.

Olimpija je povedla v 19. minuti, ko je povratnik po poškodbi Miha Zajc končal lepo ekipno akcijo gostov. Gostje so vodstvo podvojili v 63. minuti prek Roka Kronavetra, v 76. minuti pa se je med strelce vpisal še Julius Wobay. Domžalčani so poraz ublažili v 79. minuti z golom Marka Alvirja.

POTEK TEKME DOMŽALE : OLIMPIJA

Prvi polčas

Tekma v Domžalah se je začela s previdno igro obeh ekip, ki si v prvih desetih minutah nista pripravili nobene prave priložnosti.

Med deseto in dvajseto minuto je sledil pritisk Olimpije. Napadalec Etien Velikonja je v trinajsti minuti prestregel slabo podajo domžalske obrambe, prodrl v kazenski prostor in močno sprožil, a zadel enega izmed domačinov.

Gostje so le dve minuti kasneje znova nevarno napadli, Andraž Kirm je z leve strani podal pred gol, kjer je Velikonja poskušal z atraktivnim strelom s peto, vendar pa je bil vratar Adnan Golubović dobro postavljen in ostalo je pri začetnih 0:0.

Olimpija je v 19. minuti izkoristila svojo premoč. Etien Velikonja je sprejel podajo v kazenskem prostoru in hitro zaposlil vtekajočega Miho Zajca, ta pa je žogo hladnokrvno poslal prek Golubovića za vodstvo z 1:0.

Aktualni prvaki so bili tudi v nadaljevanju polčasa boljši nasprotnik. Julius Wobay je v 26. minuti ustrelil s prostega strela, a je Golubović z nekaj težavami žogo odbil. V 30. minuti je imel lepo priložnost Miha Zajc, vendar s sedmih metrov žogo poslal visoko prek vrat, tri minute kasneje pa je Golubović z dobro obrambo ustavil strel Roka Kronavetra.

Olimpija je prvi polčas dobila z 1:0. Razmerje strelov je bilo 9:1, v kotih pa 7:2 za goste.

Drugi polčas

Domačini so ob polčasu opravili prvo menjavo in Jana Repasa zamenjali s Slobodanom Vukom. Domžalčani so na začetku drugega dela prikazali boljšo igro in prvič zapretili v 53. minuti, a je Olimpijina obramba nevaren strel preusmerila v kot.

Pred vrati Olimpije je bilo nevarno tudi v 56.minuti, ko je Aris Zarifović izgubil žogo na svoji polovici, ukradel jo je Antonio Mance, se prebil do kazenskega prostora in poskušal s strelom, a se je Zarifović z blokom oddolžil za svojo napako. Domžalčani so iz kota žogo poslali na drugo vratnico, kjer je na golovi črti posredoval Andraž Kirm.

Prav gostujoči vezist je imel v 58. minuti naslednjo priložnost na tekmi. Z razdalje se je odločil za strel v desni spodnji kot, a je žoga zletela mimo vrat.

Če so se Domžale v 58. minuti izognile prejetemu golu, je bilo pet minut kasneje drugače. Olimpija je napadla po desni strani, Kenan Bajrić je pred gol poslal uporaben predložek, ki ga je pričakal Kirm in sprožil z glavo, Adnan Golubović je njegov strel še ustavil, nato pa je bil pri žogi prvi Rok Kronaveter in jo potisnil v mrežo.

Kronaveter je po doseženem golu še naprej ogrožal domžalska vrata ter med 66. in 68. minuto dvakrat streljal, a je bil dvakrat nenatančen.

Domžalčani so pritisk gostov začasno prekinili v 73. minuti in si pripravili obetavno akcijo, ki pa jo je z glavo zapravil Antonio Mance.

Gostiteljem se je maščevala zapravljena priložnost in so tri minute kasneje prejeli še tretji gol. Zanj je poskrbel Julius Wobay, ki se je na levi strani otresel dveh domačih nogometašev in s strelom v bližnji kot presenetil Golubovića.

Domači nogometaši so hitro odgovorili in že v 79. minuti znižali na 1:3. Strelec je bil Marko Alvir, ki je z roba kazenskega prostora s pravcatim projektilom premagal nemočnega Aleksandra Šeligo.

Rezultat se do konca tekme ni več spremenil in Olimpija se je z zmago na derbiju vrnila na vrh lestvice, Domžale pa so nazadovale na tretje mesto.

Državno prvenstvo, šesto kolo

Domžale - Olimpija 1:3 (0:1)

(Alvir 79.; Zajc 19., Kronaveter 63., Wobay 76.)

Domžale: Golubović, Alvir, Blažič, Dobrovoljc, Brachi, Horvat, Majer (80./Vetrih), Juninho (62./Bratanović), Morel, Repas (46./Vuk), Mance.

Olimpija: Šeliga, Zarifović, Kelhar, Mlinar, Miškić, Kirm, Zajc, Kronaveter, Bajrić (80./Vukčević), Wobay (92./Krefl), Velikonja (82./Eleke).

-------------------------------------------------

Luka Koper - Kalcer Radomlje 3:0 (2:0)

(Andrejašič 4., Muslimović 41., Pučko 48.)

Luka Koper: Simčič, Andrejašič, Datković, Jefthon, Sikošek, Biljan, Valencia (61./Pekuson), Ibričić, Belima (85./Jurina), Pučko, Muslimović (72./Štromajer).

Kalcer Radomlje: Ivačič, Karamatič, Barukčić (68./Šipek), Nunić, Cerar (46./Gajić), Stoiljković, Jugovar, Balić, Rems, Lidjan (66./Jakovljevič), Anđelković.

-------------------------------------------------

Rudar - Gorica 1:2 (1:1)

(Glavina 26.; Žigon 37., Kapić 82.)

Rudar: Radan, Jahić, Billong, Zec, Mužek, Grgić (81./Lotrič), Trifkovič, Pišek (55./Dodlek), S. Babić, Vručina (46./Mary), Glavina.

Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan, Celcer, Kapić, Kolenc, Žigon (82./Škarabot), Nagode (74./Grudina), Arčon, Burgić.

Nedelja

Krško - Celje (18.15)

Maribor - Aluminij (20.15)

 

Lestvica:

1. Olimpija 6 4 1 1 10:5 13 točk

2. Gorica 6 4 0 2 8:5 12

3. Domžale 6 3 2 1 10:6 11

4. Koper 6 3 0 3 6:6 9

5. Maribor 5 2 2 1 7:5 8

6. Celje 5 2 1 2 6:5 7

7. Rudar 6 2 1 3 6:7 7

8. Krško 5 1 2 2 4:8 5

9. Aluminij 5 1 1 3 7:9 4

10. Radomlje 6 0 2 4 3:11  2