1. SNL: »evropska« Luka Koper in Celje še naprej brez zmage

V medsebojnem obračunu v tretjem kolu državnega prvenstva sta se razšla z 1:1, Gorica do treh točk v Novem mestu.

Objavljeno
03. avgust 2015 00.39
jer/Nogomet Koper:Celje
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Koper - Slovenska nogometna predstavnika v evropskih tekmovanjih v novi sezoni (oba sta že izpadla v kvalifikacijah za evropsko ligo), Luka Koper in Celje, tudi po tretjem kolu državnega prvenstva še naprej zaman lovita prvo zmago. V medsebojnem obračunu sta se namreč razšla z 1:1, v drugem današnjem dvoboju je bila Gorica na gostovanju z 2:1 boljša od Krke, ki je šla prvič na kolena.

Na Bonifiki so se gostitelji dokopali do prve točke v sezoni, čeravno so zadnjih dvanajst minut igrali brez izključenega Denisa Šmeta, ki je moral predčasno pod prho zavoljo grobega prekrška nad Adnanom Bašićem. Zanimivost: v zadnjih dvanajstih prvenstvenih obračunih teh dveh tekmecev so Primorci kar devetkrat pordečeli.
Končni izid je bil znan že po 25 minutah igre. Najprej so domači ušli v enajsti minuti, ko je po podaji Ivice Guberca z glavo s petih metrov zadel Denis Halilović. V odprti tekmi so Celjani izenačili po zaslugi Ivana Firerja, ki je z glavo izkoristil predložek Valona Ahmedija s kota.

Gorica pa se je s polnim plenom vrnila z gostovanja v Novem mestu, pa čeravno so se po pol ure igre prvi veselili gostitelji. Žoga se je po strelu Josipa Fučka od tal odbila čez tekmečevega vratarja in nato od okvira vrat še v mrežo. Deset minut pozneje je dišalo po podvojitvi domačega vodstva, a je zadetek padel iz prepovedanega položaja, že v naslednjem napadu pa je na drugi strani razigrani Amel Džuzdanović sam prišel pred čuvaja Krkine preže in ga z desetih metrov tudi premagal. Končni izid je v 53. minuti postavil Matija Širok, ki je prišel do odbite žoge in s kakih 25 metrov še mojstrsko zadel. Novomeščani so v 79. minuti ostali brez Jamiluja Collinsa, ki si je po prekršku nad Alenom Joganom prislužil pot v garderobo.

Luka Koper : Celje 1:1 (1:1)

Štadion Bonifika, gledalcev 500, sodnik Sagrković (Vrhnika).

Strelca: 1:0 - Halilović (11.), 1:1 - Firer (25.).

Luka Koper: Simčič, Šme, Halilović, Hadžić, Tomić, Guberac, Krivičič, Črnigoj, Rahmanović (od 84. Radujko), Štromajer (od 89. Galešić), Pučko.

Celje: Hosman, M. Klemenčič (od 75. Jakolič), T. Klemenčič, Alonso, Travner, Vrhovec, Jeronim, Težak (od 53. Bašić), Omoregie, Ahmedi (od 67. Spremo), Firer.

Rdeč karton: Šme (78.).

 

Krka : Gorica 1:2 (1:1)

Štadion Portoval, gledalcev 400, sodnik Skomina (Koper).

Strelci: 1:0 - Fuček (31.), 1:1 - Džuzdanović (42.), 1:2 - Širok (53.).

Krka: Mitrović, Collins, Ejup, Dežmar, Marotti, Mojstrovič, Fuček (od 88. Potokar), Welbeck, Dangubić (od 60. Perić), Kastrevec, Novinić (od 82. Kramar).

Gorica: Sorčan, Jogan, Kavčič, Celcer, Širok, Kolenc, Martinović, Džuzdanović, Arčon, Burgić (od 76. Kotnik), Eleke.

Rdeč karton: Collins (79.).