1. SNL: Koper v gosteh ugnal Krko

Nogometaši Luke Kopra so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali novomeško Krko s 3:1.

Objavljeno
31. avgust 2014 22.08
uho*Domzale - Luka Koper
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Novo mesto - V sedmem krogu Prve lige Telekom Slovenije so nogometaši Luke Koper v gosteh z rezultatom 3:1 premagali novomeško Krko. Menjava trenerja na koprski klopi se je tako očitno obrestovala, saj je začasni trener Alen Ščulac, ki je zamenjal odstavljenega Italijana Rodolfa Vanolija, na obalo z dolenjske prinesel celoten izplen točk.

Kanarčki so bili skozi celotno tekmo boljši nasprotnik in so že od začetka tekme narekovali tempo. Vse skupaj se jim je obrestovalo med 36. in 43. minuto, ko so dosegli kar tri gole in razblinili vse dvome o zmagovalcu.

Prvi je mrežo novomeščanov zatresel Urban Žibert, ki je po podaji s prostega strela najprej z glavo zadel vratnico, nato pa žogo pospravil v gol. Le dve minuti kasneje so se Primorci znova veselili, ko je Damir Hadžić za hrbet domačega vratarja Matka Obradoviča poslal odbito žogo. Učinkovito igro je še pred polčasom kronal Matej Pučko, ki je zadel z volejem. 

Trener domačih Miloš Rus je potek tekme skušal obrniti z dvojno menjavo, a mu to pretirano ni uspelo. Koprčani so še naprej prevladovali, a je Obradovič, ki je v zelenem dresu odigral svojo zadnjo tekmo - seli se namreč v Maribor -, vse napade Koprčanov odbil.

Dolenjcem je v 73. minuti vendarle uspelo znižati in postaviti končni izid, ko je po prostem strelu mojstrsko zadel Denis Majstorović.

Rudar ugnal Gorico

Prvi polčas  med Gorico in Rudarjem ni navdušil z nogometom, do prve priložnosti so v 15. minuti prišli Velenjčani, ki so zapretili prek Milana Kociča, a je bil domači vratar Vasja Simčič dovolj zbran. Gostitelji so bili malenkost več pri žogi, prvič pa so resneje zapretili v 26. minuti, ko je Marshal Mfon Johnson streljal mimo vrat.

V 35. minuti pa zadetek za domačine, enajstmetrovko je po prekršku nad Sandijem Arčonom zakrivil Klemen Bolha, v gol pa jo je pretvoril Dejan Žigon. Drugi polčas ni prinesel bistvene spremembe na igrišču, rahlo premoč pa je vseeno imelo gostujoče moštvo. Velenjčani so zaigrali nekoliko drzneje in ambiciozneje, kar se jim je obrestovalo v 65. minuti, ko je po ostrem predložku z desne strani Dragan Jelić iz bližine ukanil nemočnega Simčiča.

Knapi so v končnici zadeli še enkrat, ko so odločilni gol prek Ivana Firerja v 87. minuti dosegli iz enajstmetrovke. Najstrožjo kazen je zakrivil Amedej Vetrih, ki je igral z roko in moral zaradi drugega rumenega kartona tudi zapustiti igrišče.

Gorica bo v prihodnjem krogu gostila Celje, Rudar pa Luko Koper. Obe tekmi bosta v soboto, 13. septembra.

 

Krka - Luka Koper 1:3 (0:3)

Stadion Portoval, gledalcev 350, sodniki: Bukovec, Kepe (oba Lendava), Anželj (Tišina).

Strelci: 0:1 Žibert (36.), 0:2 Hadžić (38.), 0:3 Pučko (43.), 1:3 Mojstrovič (73.).

Krka: Obradovič, Fuček (od 46. Šaban), Jurić, Mojstrovič, Ihbeisheh, Ejup, Kramarič (od 81. Novak), Dežmar, Rašić, Perić (od 46. Kramar), Kastrevec.

Luka Koper: Radošević, Gregorič, Guberac, Žibert (od 85. Šme), Lotrič (od 90. Nikolič), Ivetić, Halilović, Štulac, Hadžić, Štromajer (od 61. Mitrović), Pučko.

Rumeni kartoni: Fuček, Ejup; Žibert, Pučko, Halilović.

 

Gorica - Rudar 1:2 (1:0)

Športni park, gledalcev 400, sodniki: Skomina (Koper), Vulkan (Gornja Radgona), Praprotnik (Ljubljana).

Strelci: 1:0 Žigon (35./11-m), 1:1 Jelić (65.), 1:2 Firer (87./11-m).

Gorica: Simčič, Enow, Modolo, Vetrih, Majcen (od 74. Henty), Žigon (od 90. Kokol), Arčon, Džuzdanović (od 67.Makinwa), Jogan, Pasqualini, Johnson.

Rudar: Rozman, Firer, Črnčič, Kocič (od 85. Plesec), Jelić (od 77. Saramati), Jahič, Tolimir (od 57. Babič), Klinar,Bolha, Radujko, Knezovič.

Rumeni kartoni: Johnson, Vetrih; Jelić, Saramati.

Rdeč karton: Vetrih (87.).