1. SNL: Za uvod delitev točk med Krškim in Triglavom 

Dvoboj med Krškim in Triglavom se je končal z neodločenim izidom, ki je bil glede na prikazano najbolj pravičen. 

Objavljeno
28. julij 2017 19.20
Posodobljeno
28. julij 2017 19.20
jer nogomet
N. Gr.
N. Gr.

Krško - Slovensko ligaško tekmovanje je v polnem teku, prvo tekmo tretjega kola pa bosta odigrala Krško in Triglav na štadionu Matije Gubca. Krško je lani obstalo v prvi ligi, medtem ko so Kranjčani slavili v drugoligaški druščini in se prebili med elito. 

Začetek za moštvo trenerskega debitanta na najvišjem nivoju Tončija Žlogarja ni bil lahek, na gostovanju v Ankaranu bi lahko osvojili vse tri točke, a so se morali zadovoljiti z remijem brez zadetkov. V drugem kolu so na domačem štadionu pričakali državne prvake iz Maribora in se jim pogumno zoperstavili, še v 70. minuti so po golih Mateja Poplatnika in Luke Majcna vodili z 2:0, a nato v zaključku povsem popustili in po treh zadetkih Mariborčanov ostali praznih rok. 

Krško je na uvodu v ligaško sezono doma premagalo Gorico, ki je bila sredi evropskega ciklusa, na drugi tekmi pa so po drami v zaključku izgubili v Kidričevem proti Aluminiju s 4:2. Zelo razpoložen je napadalec Miljan Škrbić, ki je dosegel vse štiri zadetke za Krško v novi sezoni 1. SNL in bo tudi proti Triglavanom poizkušal nadaljevati odlični strelski niz.  

Na začetku tekme je bilo Krško boljši nasprotnik, v obrambi so prebijali Momirja Bojića, pri Triglavu pa je bil razigran mladi Tilen Mlakar, ki je najprej nevarno utekel v kazenski prostor, a meril z glavo neposredno v vratarja. Že nekaj minut kasneje je bil na desni spet nevaren in sprožil proti golu, žoga je v roko zadela Klemna Šturma in sodnik Slavko Vinčič je upravičeno pokazal na belo točko. Gol za Triglav je dosegel Matej Poplatnik. Do konca prvega polčasa pravih priložnosti ne na eni ne na drugi strani ni bilo več in ostalo je pri vodstvu Triglava z 1:0. 

Krško je v drugem polčasu prišlo do izenačenja, po lepi podaji Tončija Mujana se je v 55. minuti v ugodnem položaju znašel Miljan Škrbić in premagal Elvisa Đafića. To je bil še peti zadetek na začetku sezone najbolj razpoloženega strelca v 1. SNL. Tekma se je končala z delitvijo točk, ki je bila glede na prikazano na tekmi tudi najbolj pravična. Dvoboj med Krškim in Triglavom je ponudil veliko prekrškov, a malo lepih akcij in priložnosti za gol. 

Krško - Triglav