1. SNL: Celjani poskrbeli za šok v Ljudskem vrtu

S tekmami 23. kola se je na slovenske nogometne zelenice vrnila prva liga. Krško je z 1:0 premagal Rudar, Gorica in Zavrč 2:2.

Objavljeno
27. februar 2016 19.35
NOGOMET
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - S tekmami 23. kola so se na delo vrnili slovenski nogometni prvoligaši. Za uvodno presenečenje so poskrbeli celjski nogometaši, pred 6000 gledalci v Ljudskem vrtu so premagali aktualne prvake iz Maribora z 1:0. V sodniškem dodatku so z golom Milana Sprema vzeli vse tri točke.

Maribor je tako neuspešno začel lov za vodilno Olimpijo in ubranitev naslova državnih prvakov, s slabo popotnico odhaja na sobotni derbi z Olimpijo.

Po previdnem začetku je imel v 13. minuti nekdanji Celjan Gregor Bajde priložnost z roba kazenskega prostora. Celjani so medtem čakali na protinapade in nekajkrat resneje zagrozili, zlasti z Markom Pajačem. Mariborčani so si težko ustvarjali priložnosti za strel. V 29. minuti je žoga po Bajdetovem strelu iz bližine končala nad golom. Ob koncu prvega polčasa so bili gostje celo nevarnejši, Pajač je v 39. minuti izvedel prosti strel z 20 metrov, žoga se je odbila tik pred Jasminom Handanovićem, ki jo je s skrajnim naporom dobil.

V drugem polčasu so domači še naprej napadali, gostje pa bili nevarnejši. Poskušal je Danijel Miški, aHandanović je bil zanesljiv. V 58. minuti se je razmerje moči na igrišču spremenilo, Celjani so ostali z desetimi igralci. Pajač je hotel izsiliti prekršek v kazenskem prostoru, a je za to potezo prejel drugi rumeni karton. Pritisk Mariborčanov je bil velik, a gola ni bilo, v 73. minuti je Bajde z glavo meril previsoko. mariborčani so postali nervozni, podaje so bile nenatančne. Bajde je dve minuti pred koncem prišel do nove priložnosti, da bi končno zadel mrežo bivših soigralcev, a bil znova neuspešen.

Kazen je prišla v tretji minuti sodniškega dodatka. Miškić je vzel žogo na polovici igrišča, na desni strani je našel Milana Sprema, ki je zadel nasprotni spodnji kot Handanovićevih vrat in poskrbel za veliko veselje v gostujočem taboru.

Zavrč bi lahko iztržil več

Zavrčani so v Novi Gorici prekinili negativni niz, potem ko na prejšnjih petih tekmah v gosteh pri Goričanih namreč še niso dosegli točke - niti zadetka. Tokrat so se razšli z izidom 2:2. A bi lahko iztržili še več, saj so po prvem polčasu vodili in imeli igralca več.

Domači so povedli v 19. minuti z golom Bedeja Amarachija Osujija. Vodstvo domačih je trajalo le tri minute, saj je takrat Veljko Batrović sprožil z roba kazenskega prostora in z nizkim strelom matiral vratarja Grego Sorčana. V 37. minuti je Miran Burgić je z roko igral v kazenskem prostoru in zakrivil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo s strelom po sredini vrat unovčil Veljko Batrović. Tik pred koncem polčasa so gostitelji ostali brez Uroša Celcerja, ki si je po prerivanju z Batrovićem prislužil drugi rumeni karton in moral iz igre. Na tribuno je zaradi protestov moral tudi trener domačih Miran Srebrnič. V drugem polčasu so v 77. minuti v vse močnejšem nalivu gostitelji prišli do izenačenja. Po kotu je z glavo zadel rezervist Marko Nunić.

Krško do zmage v Velenju

V Velenju sta se pomerili ekipi, ki sta pred začetkom spomladanskega dela zasedali zadnji dve mesti. Zmago Krškega z 1:0 je zagotovil Luka Volarič. V 57. minuti je Luka Štefanac storil grob prekršek nad Ivanom Knezovićem in dobil neposredni rdeči karton. Kljub igralcu manj so gosti povedli v 64. minuti, ko je po podaji iz kota pred golom Rudarja povsem sam ostal Volarič in zadel z glavo.

 

1. SNL, 23. kolo:

Gorica - Zavrč 2:2 (1:2)

Športni park, gledalcev 350, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Povšnar (Zagorje ob Savi) in Pospeh (Petrovče).
Strelci: 1:0 Osuji (19.), 1:1 Batrović (22.), 1:2 Batrović (37./11 m), 2:2 Nunić (76.).
Gorica: Sorčan, Celcer, Škarabot, Gregorič, Burgić (od 69. Nunić), Osuji, Humar, Jogan, N. Mevlja, Martinović (od 74. Kapić), Johnson.
Zavrč: Ranilovič, Rogač, Antić, Agboyi, Tišma (od 62. Dodlek), Mužek, Pihler, Filipovič, Tahiraj, Batrović, Kokorović.
Rumeni kartoni: Celcer, Burgić, Jogan; Batrović, Kokorović.
Rdeči karton: Celcer (45.).

Rudar Velenje - Krško 0:1 (0:0)

Stadion Ob jezeru, gledalcev 1000, sodniki: Balažič, Kasapović (oba Ljubljana) in Ul (Maribor).
Strelec: 0:1 Volarič (64.).
Rudar: Radan, Kocić, Knezović (od 60. Džinić), Kašnik, Bevab (od 76. Prašnikar), Bolha, Tolimir, Trifković, Grbić (od 63. M. Babić), Krcić, Eterović.
Krško: Zalokar, Sikošek (od 84. Vuklišević), Petric, Gregov, Pušaver, Urbanč, Žinko, Hotić (od 90. Drnovšek), Štefanac, Volarič, Đurković (od 89. Čeh).
Rumeni kartoni: Tolimir, Eterović; Štefanac.
Rdeči karton: Štefanac (57.).

Maribor - Celje 0:1 (0:0)

Stadion v Ljudskem vrtu, gledalcev 6000, sodniki: Skomina (Koper), Praprotnik in Kovačič (oba Ljubljana).
Strelec: 0:1 Spremo (90.).
Maribor: Handanović, Mertelj, Šuler, Defendi, Janža, Filipović, Kabha (od 60. Janković), Vršič (od 69. Sallalich), Ibraimi, Tavares (od 89. Bohar), Bajde.
Celje: Kotnik, Klemenčič, Krajcer, Hadžić, Čirjak, Vrhovec, Miškić, Brlečić (od 85. Spremo), Pajač, Požeg Vancaš (od 46. Omoregie), Podlogar (od 59. De Souza).
Rumeni kartoni: Defendi, Bajde, Filipović; Hadžić, Pajač, Kotnik.
Rdeči karton: Pajač (58.).