1. SNL: le Krško še s polnim plenom

Novinci med slovensko nogometno elito so z 1:0 strli še koprski oreh, Celje in Krka brez zmagovalca.

Objavljeno
27. julij 2015 01.26
jsu/nogomet Gorica : Rudar
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Krško - Po dveh kolih slovenskega prvoligaškega nogometnega tekmovanja ostaja presenetljivo edino s polnim izkupičkom moštvo Krškega, ki je vpisalo še drugo zmago z 1:0. Tokrat je pred njim pokleknila Luka Koper, ki še naprej neuspešno lovi prvo točko. V drugem današnjem dvoboju sta se Celje in Krka razšla brez zmagovalca (1:1).

Krško je krstno sezono med slovensko elito začelo sanjsko. Vpisalo je še drugo zmago, pa čeravno so imeli gostje z Obale že pred glavnim odmorom terensko premoč, v nadaljevanju pa se je tehtnica še bolj nagnila na njihovo stran, a so bili neučinkoviti. Zato pa je za evforijo kar 1700 navijačev na štadionu Matije Gubca v 32. minuti poskrbel novinec David Poljanec, ki je sprejel žogo na desni strani kazenskega prostora in jo poslal v nasprotni kot koprskega gola. Primorcem je hrbet obrnila tudi sreča, saj so dvakrat zatresli okvir vrat, domače mreže pač ne.

V Celju gledalci vse do 87. minute niso videli zadetkov, tedaj pa je Tadej Vidmajer v svojem kazenskem prostoru storil prekršek za rdeč karton, obenem je delivec pravice pokazal še na belo točko v korist Krke, ki jo je s šibkim strelom po sredini gola izkoristil Nana Welbeck-Maseko. Ko se je že zdelo, da bodo vse tri točke romale v Novo mesto, je Ivan Firer v sodnikovem dodatku z mojstrsko izvedenim prostim strelom s približno 20 metrov vendarle izvlekel remi.

Celje : Krka 1:1 (0:0)

Štadion Arena Petrol, gledalcev 600, sodnik Obrenović (Ljubljana).

Strelca: 0:1 Welbeck (87., 11-m), 1:1 Firer (90.).

Celje: Mujčinović, M. Klemenčič, T. Klemenčič, Firer, Miškić, Ahmedi (od 66. Mršič), Sunny (od 78. Bašić), Soria, Težak (od 82. Pungaršek), Klapan, Vidmajer.

Krka: Mitrović, Fuček (od 77. Marjanović), Novinić (od 69. Dangubić), Mojstrović, Ejup, Dežmar, Marotti, Collins, Welbeck, Perić, Kastrevec (od 88. Kramar).

Rdeči karton: Vidmajer (86.).

Krško : Luka Koper 1:0 (1:0)

Štadion Matije Gubca, gledalcev 1700, sodnik Vinčič (Maribor).

Strelec: 1:0 Poljanec (32.).

Krško: Zalokar, Petric, Volarič, Jurečič (od 86. Slivšek), Poljanec, Sikošek, Štefanac (od 67. Čeh), Drnovšek, Rujović (od 84. Pavić), Obed, Đukić.

Luka Koper: Simčič, Šme, Guberac, Rahmanović (od 63. Vekić), Ivančić (od 51. Štromajer), Galešić, Halilović, Radujko, Krivičić (od 55. Črnigoj), Hadžić, Palčič.