1. SNL: Koprčani preložili slavje Maribora, Rudar izgubil 2. mesto

V 33. kolu prve slovenske nogometne lige so Mariborčani s 4:0 v gosteh premagali Celje. Triglav s 5:2 premagal Olimpijo.

Objavljeno
10. maj 2014 18.39
Posodobljeno
10. maj 2014 18.39
acr nogomet
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Celje - Slovenski nogometni prvaki drvijo proti novemu naslovu. Tudi v 33. kolu so v Celju prišli do zanesljive zmage in s 4:0 na Areni Petrol premagal Celjane. Maribor bi si z novimi tremi točkami lahko danes že zagotovil naslov prvaka, toda slavje Štajercev so preložili Koprčani, ki so v Gorici zmagali z 1:0.

Maribor je do vodstva prišel v šesti minuti. Kapetan Marcos Tavares je na robu kazenskega prostora Celjanov lepo našel Jean-Philippa Mendyja, ki je v šesti minuti matiral Amela Mujčinovića. V 27. minuti je Mitja Milec povišal na 2:0. Zmedeno celjsko obrambo je dodatno preslepil Mendy, ki je poslal žogo izven kazenskega prostora, kjer pa se je znašel neovirani Milec in z močnim strelom po tleh dosegel drugi gol za goste.

V drugem polčasu so spet na plin pritisnili gostje, medtem ko se je neučinkovitost Celjanov nadaljevala. To je najprej kaznoval Fajić v 50. minuti. Mendy je prodrl po desni strani, podal visoko žogo na desno celjsko vratnico, Fajić pa je z glavo premagal Mujčinovića. Gostje niso dolgo čakali na nov zadetek. Viler je v 76. minuti poslal dolg predložek v kazenski prostor, Fajić ga je sprejel na prsi in z levico žogo poslal v gol.

V 81. so zapretili Celjani, a Sebastijan Gobec ni uspel presenetiti Handanovića. Amir Dervišević je v sodnikovem podaljšku meril le nekaj centimetrov mimo vratnice celjskega gola.

Koper dobil primorski derbi

Luka Koper je z zmago z 1:0 na gostovanju pri Gorici ohranila nekaj teoretičnih možnosti za naslov prvaka oz. zaenkrat preložila slavje Maribora, za katerim zaostaja za osem točk.

Edini gol je padel v 27. minuti, ko so Koprčani izvedli šolsko akcijo natančnih kratkih podaj, po dotikih Domna Črnigoja in Jake Štromajerja, ki je učinkovito in tudi natančno podal s peto, pa je do žoge na robu kazenskega prostora prišel Mitja Lotrič in s strelom na prvo žogo matiral domačega vratarja Alexa Cordaza.

Najbližje izenačenju v drugem polčasu je bil Francesco Finocchio, na drugi strani je Črnigoj v 56. minuti pretekel skorajda celo igrišče, na koncu pa ni imel več moči za nevaren strel.

Tudi Triglav nadigral Olimpijo

Zadnjeuvrščeni na lestvici so se po zmagi nad Olimpijo s 5:2 približali predzadnjim Novomeščanom, ki bodo drevi gostovali v Zavrču, približali na vsega točko.

Tekma se je se je začela po okusu domačih nogometašev, ki so se že v sedmi minuti veselili vodilnega zadetka. Akcijo je začel Luka Majcen, ki je z globinsko podajo lepo zaposlil Uroša Palibrka, ta pa je ukanil gostujočega vratarja Aleksandra Šeligo. Po vodilnem golu so dvakrat zapretili Ljubljančani. V 35. minuti je Filip Valenčič izkoristil napako domačega vratarja Darjana Curanovića in izenačil na 1:1.

Končnica prvega polčasa je bila v znamenju izbrancev domačega trenerja Siniše Brkića. Ti so med 41. in 45. minuto dosegli kar dva gola: najprej je v polno v gneči pred vrati gostov zadel Gašper Udovič, šest minut kasneje pa se je v kazenskem prostoru sijajno znašel Ajdin Redžić in odbiti strel Šelige pospravil na pravo mesto za 3:1.

Palibrk je v drugem polčasu izkoristil zmedo v vrstah gostiteljev in dosegel svoj drugi gol na tekmi za visoko vodstvo s 4:1. Ljubljančani se po prejetem golu niso več pobrali, v 75. minuti pa jim je vendarle uspelo znižati na 2:4. Strelec je bil rezervist Jaka Corn, ki je s 30 metrov presenetil Curanovića. Končni izid je v izdihljajih tekme dosegel Redžić.

V Domžalah brez golov

Nogometaši Rudarja so v Domžalah zaključili niz petih zmag in se po izidu 0:0 poslovili od drugega mesta na lestvici. Vseeno pa ostajajo odkritje spomladanskega dela; v trinajstih nastopih so le enkrat izgubili - sredi aprila doma proti praktično edinemu tekmecu za uvrstitev na drugo mesto, Kopru, s katerim se bodo tudi v zadnjem krogu čez štirinajst dni.

Domžalčani na drugi strani imajo ob nizu poškodb - znova je manjkal tudi njihov prvi strelec Joshua Parker - veliko težav z učinkovitostjo v napadu. Mreže namreč niso zatresli že 270 minut oziroma le enkrat na zadnjih petih dvobojih.

Na tekmi je za veliko razburjenja poskrbel sodnik Matej Jug, ki je najprej spregledal igranje vratarja Rudarja Matjaža Rozmana z roko izven kazenskega prostora, le nekaj minut za tem pa so se za glave držali gostje, ko je rdeč karton pokazal Ivanu Knezoviću zaradi prekrška nad Rudijem Požegom.


Prva liga Telekom Slovenije, 33. kolo:

Celje - Maribor 0:4 (0:2)

* Stadion Arena Petrol, gledalcev 1350, sodniki: Bukovec (Lendava), Podobnik (Veliki Gaber), Švarc (Ivančna Gorica).
* Strelci: 0:1 Jean-Philippe Mendy (6.), 0:2 Milec (27.), 0:3 Fajić (50.), 0:4 Fajić .
* Celje: Mujčinović, Centrih, Bilali, Korošec (od 58. Marcius), Gobec, Miškić, Kolman, Žagar-Knez, Zajc (od 66. Pungaršek), Žurej (od 45. Rajsel), Vidmajer.
* Maribor: Handanović, Šuler, Milec, Tavares, Mendy, Fajić (od 78. Zahović), Cvijanović (od 71. Črnic), Vršič (od 71. Derviševič), Rajčević, Viler, Mertelj.
* Rumeni kartoni: Kolman, Korošec; Črnic.
* Rdeč karton: /.

Triglav - Olimpija 5:2 (3:1)

* Športni center, gledalcev 550, sodniki: Ponis (Koper), Šinkovec (Maribor, Kordež (Ravne na Koroškem).
* Strelci: 1:0 Palibrk (7.), 1:1 Valenčič (31.), 2:1 Udovič (41.), 3:1 Redžić (45.), 4:1 Palibrk (46.), 4:2 Corn (75.), 5:2 Redžić (87.).
* Triglav: Curanović, Šturm, Klemenčič, Poljanec, Đukić, Šmit (od 62. Mlakar), Križaj (od 80. Poplatnik), Palibrk, Majcen (od 85. Bojić), Redžić, Udovič.
* Olimpija: Šeliga, Zarifović (od 46. Corn), Mitrović, Bajrić, Škarabot (od 85. Jurčević), Kostić, Trifković, Kapun, Omladić, Valenčič, Djermanović.
* Rumen karton: Mitrović.
* Rdeč karton: /.

Zavrč - Krka 2:1 (1:0)

* Športni park Zavrč, gledalcev 700, sodniki: Obrenovič (Ljubljana), Žunič (Kranj), Pavlič (Laze v Tuhinju).
* Strelci: 1:0 Smrekar (44.), 1:1 Dežmar (82.), 2:1 Matjašič (87.).
* Zavrč: Fink, Kokol (od 64. Matjašič), Roškar, Šafarić, Smrekar, Kelenc (od 89. Murko), S. Čeh, Sambolec, Kresniger (od 72. A. Čeh), Dugolin, Golubar.
* Krka: Obradović, Žugelj, Buden, Mojstrović (od 56. Ranič), Ihbeisheh (od 69. Košnik), Ejup (od 62. Carevič), Dežmar, Rašić, Perić, Zeljković, Kastrevec.
* Rumeni kartoni: Dugolin, A. Čeh; Dežmar.
* Rdeč karton: /.

Domžale - Rudar 0:0

* Športni park Domžale, gledalcev 400, sodniki: Jug (Tolmin), Klančnik (Slovenj Gradec), Bensa (Kojsko).
* Domžale: Vidmar, Zec, Horić, Požeg-Vancaš, Jelar (od 46. S. Vuk), Aneff, Dobrovoljc, Janža, Korun (od 87. Žužek), Husmani, Kous (od 80. G. Vuk).
* Rudar: Rozman, Bubalović, Stjepanović, Firer (od 90. Tolimir), Krefl (od 54. Dedić), Črnčič, Rotman, Jahić, Radujko, Knezović, Eterović (od 77. Podlogar).
* Rumeni kartoni: Požeg, Janša, Kous, Husmani, Korun, Horić; Krefl, Radujko, Jahić, Dedić.
* Rdeč karton: Knezović (19.).

Gorica - Luka Koper 0:1 (0:1)

* Stadion Športni park, gledalcev 800, sodniki: Mertik (Odranci), Vukan (Gornja Radgona), Smej (Fokovci).
* Strelec: 0:1 Lotrič (29.).
* Gorica: Cordaz, Širok, Coda, Lapadula (od 65. Borges), Finocchio, Jogan, Enow (od 67. Vanin), Vicente (od 58. Boniperti), Misuraca, Gigli, Johnson.
* Koper: Simčič, Gregorič, Šme, Blažič, Guberac, Lotrič (od 79. Pilčič), Ivetić, Štulac, Črnigoj (od 90. Žibert), Hadžić, Štromajer (od 59. Pučko).
* Rumeni kartoni: Enow, Gigli, Lapadula; Blažič, Simčič, Ivetić.
* Rdeč karton: /