1. SNL: niti Maribor ni več popoln

V Ljudskem vrtu so se v »evropskem« dvoboju vijolični brez zmagovalca in zadetkov razšli z Domžalami.

Objavljeno
12. avgust 2017 01.32
J. P.
J. P.

Maribor - Po petem kolu slovenskega prvoligaškega nogometnega tekmovanja ni več moštva s polnim izkupičkom. Potem ko se je morala že minuli teden na gostovanju pri Triglavu zgolj s točko zadovoljiti Olimpija, se je nocoj, v dvoboju evropskih kolektivov, tudi državni prvak Maribor z Domžalami razšel brez zmagovalca - in tudi brez zadetkov (0:0). V Ljudskem vrtu je 4000 gledalcev spremljalo razburljivo in dinamično igro dveh enakovrednih tekmecev.

Še najbližje golu je bil sicer v 73. minuti Mitja Viler, ki pa je s prostega strela s kakih 20 metrov namesto mreže zatresel zgolj desno vratnico. Varovancem Darka Milaniča še vedno ni mogel pomagati poškodovani Marwan Kabha, ki pa bo nared za evropski dvoboj v Izraelu. Pred začetkom tekme so prireditelji izpeljali priložnostno svečanost, saj se je v večnem klubu igralcev, ki so zbrali sto odigranih dvobojev v vijoličnem dresu, že na Islandiji znašel tudi mladi napadalec Luka Zahović, ki mu je v klubskem imenu čestital direktor Bojan Ban.

Tudi drugi današnji obračun v Celju se je razpletel z delitvijo točk, gostitelji so se s Triglavom razšli z 1:1. Oba zadetka sta padla v drugem polčasu. V 66. minuti je po prostem strelu Filipa Dangubića žoga v kazenskem prostoru našla Elvedina Džinića, ki je zadel z glavo. V 86. minuti je izenačil Dejan Robnik, ki je žogo v mrežo poslal iz obrata in bližine. Kranjčani ostajajo brez zmage, a so kar štiri od petih dvobojev končali z neodločenim izidom.

 

Maribor : Domžale 0:0

Štadion Ljudski vrt, gledalcev 4000, sodnik Perić (Kranj).

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Viler, Hotić (od 85. Ahmedi), Vrhovec, Pihler, Bohar (od 65. Kramarič), Tavares, Zahović (od 67. Mešanović).

Domžale: Milić, Rom, Klemenčič, Blažič, Balkovec, Husmani, Vetrih (od 80. Hebaj), Repas, Žužek, Ibričić (od 71. Hodžić), Bizjak (od 64. Firer).

Rumena kartona: Rajčević; Husmani.

 

Celje : Triglav 1:1 (0:0)

Štadion Z'dežele, gledalcev 470, sodnik Balažič (Ljubljana).

Strelca: 1:0 - žinić (66.) 1:1 - Robnik (86.).

Celje: Rozman, Travner, Kelhar, Džinić, Brecl, Žinko, Cvek, Požeg Vancaš, Dangubić, Šauperl (od 74. Šušnjara), Lupeta.

Triglav: Džafić, Arh Česen, Gvardjančič, Bojić, Kuhar, Robnik, Udovič (od 81. Šmit), Gajič, Bukara (od 77. Suljević), Ovsenek (od 55. Mlakar), Poplatnik.

Rumeni kartoni: Lupeta, Dangubić, Travner; Udovič.