1. SNL: Olimpija še edina brez prask

Nogometaši Krškega so v Stožicah vodili, nato pa so Ljubljančani tehtnico nagnili na svojo stran do končnih 3:1.

Objavljeno
02. avgust 2016 00.34
Nogomet
J. P.
J. P.

Ljubljana - Branilci prvoligaške lovorike, nogometaši Olimpije, bodo večni derbi čez teden dni z Mariborom pričakali z vrha razpredelnice, saj po tretjem kolu ostajajo edini s popolnim izkupičkom. Danes so v Stožicah s 3:1 (2:1) odpravili Krško, ki je moralo po dveh neodločenih izidih prvič v sezoni (in prvič po petih tekmah, v katerih je osvojilo vsaj po točko) na kolena, pa čeravno je v 23. minuti prvič prešlo v vodstvo. Krčani niso izgubili niti na enem od prejšnjih sedmih gostovanj, tokrat je bilo odličnega niza konec.

Za vodstvo je v 23. minuti poskrbel Martin Kramarič, ki je v mrežo pospravil odbitek po strelu Filipa Dangubića, a so domači za odgovor potrebovali zgolj šest minut, ko se je v svojem prvem nastopu v majici zmajev med strelce že vpisal 22-letni hrvaški zvezni igralec Danijel Miškić, ki je pretekli četrtek Ljubljančanom obljubil triletno zvestobo, pred tem je bil član Celja. Še pred odhodom na glavni odmor je bila Olimpija že spredaj, Blessing Chibuike Eleke pa je zadel z izdatno pomočjo boginje sreče Fortune po nespretnem izbijanju Damjana Vukliševića.

V drugem polčasu je ritem igre padel, gostje so na vse kriplje skušali izenačiti, a so bili neuspešni, v drugi minuti sodnikovega dodatka pa je lepo podajo Mihe Zajca iz kota izkoristil nekdanji igralec Krškega Dejan Kelhar, ki je z glavo iz neposredne bližine matiral nemočnega Marka Zalokarja. Statistika je bila na strani gostiteljev, ki so bili 54-odstotno pri žogi in v okvir vrat sprožili deset strelov, Krčani zgolj pet, tudi razmerje kotov (8:4) in priložnosti za zadetek (17:9) je tehtnico nagibalo proti Ljubljančanom.

Olimpija : Krško 3:1 (2:1)

Štadion Stožice, gledalcev 1000, sodnik Žnidaršič (Kranj).

Strelci: 0:1 - Kramarič (23.), 1:1 - Miškić (29.), 2:1 - Eleke (45.), 3:1 - Kelhar (90+2.).

Olimpija: Šeliga, Klehar, Zarifović, Bajrić, Klinar (od 69. Vučkević), Miškić, Matić, Zajc, Kirm, Eleke (od 83. Kronaveter), Velikonja.

Krško: Zalokar, Drnovšek (od 56. Haljeta), Vuklišević, Dušak, Baskera (od 72. Bučar), Jurečič, Urbanč (od 64. Vokić), Šturm, Kramarič, Čeh, Dangubić.

Rumena kartona: Urbanč, Jurečič.