1. SNL: Mariborčani z visoko zmago začeli pomladni lov na naslov

S tekmami 22. kola se nadaljuje slovensko nogometno prvenstvo. Olimpija s 4:0 premagala Radomlje, Maribor pa s 5:1 Gorico.

Objavljeno
28. februar 2015 18.13
Nogomet Rudar:Domžale
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Domžale - S tekmami 22. kola se je začel spomladanski del sezone v prvi slovenski nogometni ligi. Olimpija ga je odprla z visoko zmago, s 4:0 so bili boljši v Domžalah proti Kalcerju iz Radomelj. Ljubljančani so bili večino tekme boljši tekmec in z dvema goloma Andraža Šporarja zasluženo zmagali.

Olimpija je bila tista, ki je imela v prvem polčasu pobudo in bila nevarnejša za tekmečev gol. Sprožila je kar nekaj strelov proti vratom domačih, a vseeno v garderobo odšla brez zadetka. V uvodu drugega polčasa so zmaji za nameček ostali še brez izključenega branilca Jureta Balkovca, ki je dobil svoj drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Maticem Finkom. V 67. minuti je Šporar po podaji Zajca s strelom po tleh zadel za 1:0. Le nekaj trenutkov pozneje so Ljubljančani vodili že z 2:0, saj je Žan Cankar s strelom z glavo zatresel lastno mrežo po Zajčevi podaji iz kota. Zmagovalec je bil dokončno odločen v 84. minuti, ko je po podaji Nika Kapuna z glavo zadel iz zagrebškega Dinama posojeni Kruno Ivančić. Piko na i je v 90. minuti postavil Šporar s svojim drugim zadetkom na tekmi, ko je v prazno mrežo pospravil žogo, ki se je do njega odbila od vratnice po strelu Luke Gajića.

Volaš hitro spet med mariborskimi strelci

V Ljudskem vrtu so aktualni prvaki resno začeli lov na nov naslov, s 5:1 so premagali Gorico. Ta v Mariboru ni zmagala že 16 tekem zapored. Štajerci so se ob tekmi manj vodilnim Domžalam približali zgolj na točko.

Domači so povedli že v prvi pravi akciji na tekmi. Agim Ibraimi je po tleh podal v kazenski prostor do povratnika Daliborja Volaša, ki je z desetih metrov rutinirano zadel za 1:0 in se tako hitro vrnil med mariborske strelce. Novogoričani so po odprti igri izenačili v 29. minuti. Iz Juventusa posojeni Vikintas Slyvka je podal v kazenski prostor, obetavni Blessing Eleke pa si je pripravil prostor za strel in žogo ob desni vratnici poslal v mrežo. V 43. minuti so državni prvaki znova povedli, spet je bil strelec Volaš. Žoga se je precej srečno znašla pri njem, odbila se je namreč od kolena Solomona Enowa točno do mariborskega napadalca, ki je bil sam pred goriškim vratarjem in ga premagal.

V drugem polčasu so Novogoričani sicer igrali pogumno, na trenutke pritiskali, a v trenutkih najbolj obetavne igre gostov je domače vodstvo povišal Luka Zahović. Ta je namreč v 81. minuti z lobom z več kot 20 metrov ukanil goriškega vratarja. Na 4:1 je le nekaj trenutkov pozneje in le nekaj trenutkov po vstopu v igro povišal izkušeni Marcos Tavares, ki je žogo v padcu poslal pod prečko, končni izid pa je v izdihljajih tekme s svojim tretjim zadetkom postavil Volaš.

V Velenju brez golov

Domžalsko moštvo, ki je vodilno po prvem delu sezone, se iz Velenja vrača le s točko. Pobuda je pripadla Domžalčanom, ki pa svojih priložnosti - tudi zaradi kar razpoloženega Rudarjevega vratarja Matjaža Rozmana - niso znali unovčiti.

Domžalčani so v Velenju naleteli na ostre tekmece, ki so posledično že v prvem polčasu ostali brez Nemanje Stjepanovića. Ta je ob koncu polčasa zaradi prekrška nad novincem v domžalskem dresu Matejem Eterovićem dobil drugi rumeni karton in končal tekmo.

1. SNL, 22. kolo:

Kalcer Radomlje - Olimpija 0:4 (0:0)

Športni park, gledalcev 500, sodniki: Balažič, Praprotnik (oba Ljubljana) in Rojko (Logatec).
Strelci: 0:1 Šporar (67.), 0:2 Cankar (70./avtogol), 0:3 Ivančič (84.), 0:4 Šporar (90.).
Kalcer Radomlje: Andrić, Balkovec, Lidjan, Rems, Cankar, Teinović, Zavrl (od 74. Avbelj), Cerar (od 57. Jakovljević), Stojilković, Vrhunc (od 88. G. Vuk), Perković.
Olimpija: Šeliga, Lazevski, Bajrić, Mitrović, Fink, Kapun, Matić, Zajc (od 82. Žinko), Henty (od 60. Ivančić), Burgić (od 75. Gajić), Šporar.
Rumeni kartoni: Balkovec, Rems, Vrhunc; Ivančić.
Rdeči karton: Balkovec (54.).

Maribor - Gorica 5:1 (2:1)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 4000, sodniki: Sagrković (Vrhnika), Povšnar (Zagorje ob Savi) in Podobnik (Veliki Gaber).
Strelci: 1:0 Volaš (3.), 1:1 Eleke (29.), 2:1 Volaš (43.), 3:1 Zahović (81.), 4:1 Tavares (85.), 5:1 Volaš (90.).
Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Janža, Ibraimi, Ndiaye, Dervišević (od 75. Mertelj), Bohar (od 61. Sallalich), Volaš, Zahović (od 85. Tavares).
Gorica: Gallinetta, Caputo, Napoli, Palumbo, Enow, Innocenti (od 61. Širok), Taider (od 84. Žigon), Slivka, Ruggiero, Džuzdanović, Eleke (od 74. Arčon).
Rumeni kartoni: Bohar, Mertelj, Stojanović; Innocenti, Džuzdanović, Taider.
Rdeči karton: /.

Rudar - Domžale 0:0

Stadion Ob jezeru, gledalcev 350, sodniki: Skomina (Koper), Ul (Šentilj) in Kovačič (Preserje).
Strelci: /.
Rudar: Rozman, Krefl (od 80. Tolimir), Knezović, Džinić, Klinar, Stjepanović, Radujko, Bolha, Kocić (od 86. Jelić), Babić (od 71. Kašnik), Firer.
Domžale: Vidmar, Trajkovski, Horić, Korun, Skubic, Majer, Zec, Črnic (od 78. Ožbolt), Simić, Požeg Vancaš (od 56. Morel), Eterović (od 69. S. Vuk).
Rumeni kartoni: Džinić, Stjepanović, Knezović, Klinar; Zec, Horić, Simić, Majer.
Rdeči karton: Stjepanović (45.).