1. SNL: Lovrečič le še potrdil zmago zmajev na Gorenjskem

V edini današnji tekmi 24. kola 1. SNL je Olimpija z 2:0 premagala Triglav.

Objavljeno
18. marec 2012 15.49
Posodobljeno
18. marec 2012 16.32
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Kranj - Olimpija tako kljub ne ravno prepričljivi igri, saj jo je Triglav danes v kar nekaj delih tekme nadigral, nadaljuje bogato spomladansko bero točk, saj je v treh nastopih še tretjič zmagala, a ostaja velikih 12 točk za vodilnim Mariborom, ima pa po novem štiri točke naskoka pred tretjeuvrščeno ekipo, Gorico. Triglav, ki je v tem delu prvenstva zbral zmago in dva poraza, pa je trdno na zadnjem mestu.

Ljubljančani so si v Kranju že v uvodu tekme hitro priigrali nekaj (pol)priložnosti, v deseti minuti pa je svoj 18. zadetek v sezoni zabil Dare Vršič, potem ko se je žoga po gneči v kazenskem prostoru in strelu Sretena Sretenovića odbila točno na glavo najboljšega strelca lige. Tudi v nadaljevanju je imela Olimpija igro v svojih nogah. V končnici prvega dela so Kranjčani opozorili nase in znova resno ogrozili Džafićeva vrata, ljubljanski vratar je bil spet popolnoma brez moči, a je žoga za las zgrešila cilj.

Drugi polčas so bolje začeli Kranjčani, ki so imeli pobudo, a nevarnejšega strela proti gostujočim vratom niso poslali. Domači trener Siniša Brkić je z menjavami skušal okrepiti napad in doseči želeni zadetek, v igro je poslal tudi Gambijca Ousmana Kolija, ki je debitiral v slovenski prvoligaški konkurenci. Toda domačim se to ni obrestovalo, še več, v sodniškem dodatku je Anej Lovrečič z roba kazenskega prostora s pomočjo enega domačih nogometašev postavil končni izid, piše STA.

Triglav - Olimpija Ljubljana 0:2 (0:1)

* Stadion v športnem centru, gledalcev 1300, sodniki: Mertik (Odranci), Žekš (Črenšovci) in Koren (Turnišče).
* Strelca: 0:1 Vršič (10.), 0:2 Lovrečič (90.).
* Triglav: Pelko, Zolić, Pokorn (od 68. Burgar), Krcić, Dolžan, Diallo, Jelar, Sever, Đurić (od 51. Ovčina), Jožef (od 81. Koli), Đurković.
* Olimpija: Džafić, Jović, Salkić, Škerjanc (od 83. Lovrečič), Anđelković (od 29. Kašnik), Nikezić, Ivelja, Omladič (od 56. Bešić), Vršič, Radujko, Sretenović.
* Rumena kartona: Pokorn, Dolžan.
* Rdeč karton: /.