1. SNL: Olimpiji spodrsnilo v Kranju

Nogometaši Olimpije so v četrtem kolu državnega prvenstva remizirali v Kranju brez zadetkov.

Objavljeno
05. avgust 2017 21.04
NK olimpija tiskovna koferenca
A. V.
A. V.
Kranj/Velenje - Nogometaši Triglava so končali niz treh zaporednih zmag Ljubljančanov na začetku sezone. Z disciplinirano in borbeno predstavo so zaustavili vse napade Olimpije, ki je imela veliko terensko premoč, veliko poskusov, bila v večini statičnih elementov prepričljivo boljši tekmec, a mreže tekmecev ni zatresla. Ljubljančani, ki so v prvih treh tekmah dosegli kar devet golov, tokrat niso imeli naravnanih strelskih naprav, na tekmečev gol so sprožili kar 21 strelov, a le tri na vrata svojega nekdanjega vratarja Elvisa Džafića. Triglavani, ki so pred dvema krogoma v obračunu z Mariborom v končnici izpustili iz rok vodstvo 2:0, so tokrat zdržali do konca, pa čeprav so dolg sodnikov podaljšek odigrali brez izključenega Luke Majcna.

Ljubljančani so v zaradi vročine izredno težkih pogojih takoj pokazali, po kaj so v gorenjsko prestolnico prišli. Že v uvodu so stopili na žogo, pletli mrežo okoli domačih vrat, toda v prvem delu si kljub veliki premoči prave priložnosti niso priigrali. To sicer ne pomeni, da niso poskušali, preko bokov in po prekinitvah so izvedli nekaj nevarnih akcij, toda čistega položaja za strel si niso priigrali. Issah Abass je dvakrat z glavo streljal mimo gola, enkrat mu je ne najboljši strel ubranil vrat Elvis Džafić, s streli so poskušali tudi Nik Kapun, Dino Štiglec, Ricardo Alves, toda niso bili niti blizu cilja.

Še večji je bil pritisk Olimpije na začetku drugega dela. Poskusov je bilo spet veliko, v 58. minuti pa so si vendarle priigrali tudi stoodstotno priložnost. Stefan Savić je lep našel Abassa, ta je prišel sam pred Džafića, toda nekdanji vratar Olimpije se je izkazal. Nathan Oduwa je takoj, ko je prišel v igro, s prodorom in podajo pripravil priložnost Saviću, po njegovem voleju je žoga zletela mimo gola. Savić je imel kmalu zatem zelo podobno priložnost, s pomočjo enega domačih branilcev je žoga končala izven igrišča, še pred tem pa je čez gol meril tudi Tomislav Tomić.

V 83. minuti se je po kotu priložnost ponudila Kenanu Bajriću, ki je bil povsem neoviran pred vrati Triglava, toda z glavo je streljal mimo gola.

Kranjčani si niso priigrali omembe vredne priložnosti, izvedli so nekaj protinapadov, toda brez natančnega zaključka. A zagotovo so lahko zadovoljni tudi s točko, svojo tretjo v sezoni.

Triglav - Olimpija 0:0

Stadion v športnem parku, gledalcev 1500, sodniki: Bukovec (Lendava), Vukan (gornja Radgona), Benc (Rače).
Triglav: Džafić, Kuhar, Gvardjančič (od 62. Bojić), Zec, Arh Česen, Mlakar (od 52. Đurković), Gajić, Krcić, Robnik (od 82. Bukara), Poplatnik, Majcen.
Olimpija: Vidmar, Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec, Čanadžija, Tomić (od 80. Miškić), Savić, Alves (od 60. Oduwa), Kapun, Abass.
Rumeni kartoni: Gvardjančič, Arh Česen, Zec, Majcen, Kuhar; Abass, Štiglec.
Rdeč karton: Majcen (90.).

 

Krško presenetilo v Velenju

Nogometaši Rudarja so imeli po dveh krogih polni izkupiček, v tretjem so izgubili v Mariboru, na tretji domači tekmi pa so se želeli vrniti na zmagovite tirnice. A že pred tekmo so vedeli, da jih čaka težka naloga, saj jim je Krško tradicionalno neugoden tekmec. Doslej ga v Velenju še niso premagali, enkrat jim je to uspelo le v Krškem, in sicer lani v 28. krogu, ko je bilo 1:2. In tradicija je tudi tokrat obveljala. Krčani, ki se v Velenje niso prišli branit, so iz Šaleške doline drugič v zadnjih letih odšli s polnim izkupičkom.

V uvodnih 45 minutah gledalci niso videli veliko razburljivih dogodkov. Do končnice so bili gosti nekoliko nevarnejši, prišli so do dveh priložnosti, ki pa sta ostali neizkoriščeni. V 24. minuti so izvedli lepo akcijo, z leve strani je v sredino kazenskega prostora podal Klemen Šturm, tam jo je sprejel Nikola Mandić, ki pa je iz ugodnega položaja streljal čez gol. Čez gol je nekaj minut pozneje s prostega strela streljal tudi Tonči Mujan, edini strel v okvir vrat za Krško pa je bil delo Lea Ejupa, poskusil je od daleč, a je vratar Matej Radan žogo odbil.

Domači so veliko poskušali s streli od daleč, v tem sta prednjačila mlada Jakob Novak in Anže Pišek, toda niti en niti drug nista posebej nevarna, čeprav so pri enem izmed strelov Novaka gledalci že videli žogo v mreži, a je ta zadela enega od obrambnih igralcev Krškega, v nadaljevanju akcije pa je bil nenatančen Robert Pušaver. V končnici je do dveh polpriložnosti prišel še John Mary, toda izid se ni spremenil.

Streli od daleč so bili tisto, na kar so domači stavili tudi na začetku drugega dela. Gostujoči vratar Marko Zalokar je imel ob poskusu Novaka kar precej dela, Pišek pa je streljal mimo gola. Na drugi strani je odgovoril Miljan Škrbić, na levi strani kazenskega prostora je preigraval, sprožil strel po tleh, toda Radan je žogo odbil v kot.

To je bila le napoved zadetka, ki je padel štiri minute pozneje. Mandić je prodrl po levi strani, zavrnil žogo v sredino, domača obramba je ni uspela izbiti, prišla je do Mujana. Dalmatinec v dresu Krškega je najprej mojstrsko nakazal strel, se osvobodil tekmečevega branilca, s tem pa tudi presenetil Radana, ki je bil v nadaljevanju samostojne akcije nemočen, strel Mujana je končal v levem, nepokritem delu mreže.

Škrbić bi v 74. minuti lahko povišal rezultat, to mu je preprečil Radan, ravno tako pa bi lahko v protinapadu lahko bolje streljal Ilja Markovski, žogo je iz ugodnega položaja poslal čez gol. Škrbić je imel v 83. minuti imel še eno priložnost, tudi te ni izkoristil, tako da je ostalo pri minimalni zmagi Krškega.

Rudar Velenje - Krško 0:1 (0:0)

Stadion Ob jezeru, gledalcev 500, sodniki: Jug (Tolmin), Praprotnik (Ljubljana), Žunič (Kranj).
Strelec: 0:1 Mujan (64.).
Rudar Velenje: Radan, Pušaver, Bolha, Vuklišević, Kašnik, Črnčič (od 73. Radić), Novak (od 76. Vizinger), Bijol, Pišek, Mary, Tucić (od 54. Markovski).
Krško: Zalokar, Jakolić, Krajcer, Ejup, Šturm, Nakić (od 75. Jurina), Jovanović (od 46. Kovačič), Diyoke (od 86. Dušak), Mujan, Škrbić, Mandić.
Rumeni kartoni: Bolha, Vuklišević, Bijol, Markovski; Ejup, Jovanović, Mujan, Jurina, Jakolić, Dušak.

 

1. SNL, 4. kolo
Triglav Kranj - Olimpija Ljubljana 0:0
Rudar Velenje - Krško 0:1 (0:0)
Aluminij - Celje 2:2 (1:1)

- nedelja, 6. avgust:
16.50 Ankaran Hrvatini - Maribor
20.00 Domžale - Gorica

- lestvica:
1. Olimpija 4 3 1 0 9:1 10
2. Maribor 3 3 0 0 5:2 9
3. Krško 4 2 1 1 6:6 7
4. Domžale 3 2 0 1 8:3 6
5. Rudar Velenje 4 2 0 2 5:4 6
6. Aluminij 4 1 1 2 6:9 4
7. Celje 4 1 1 2 4:9 4
8. Triglav Kranj 4 0 3 1 3:4 3
9. Ankaran Hrvatini 3 0 1 2 2:6 1
10. Gorica 3 0 0 3 1:5 0