1. SNL: po evroligaški zmagi Maribor na kolenih

Za celjsko zmago je z edinim golom na tekmi v drugi minuti sodnikovega podaljška poskrbel rezervist Andraž Žurej.

Objavljeno
27. oktober 2013 18.45
Nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Celje - Nogometaši Maribora so, le nekaj dni po prvi zmagi v novi sezoni evropske lige, v 15. kolu domačega prvoligaškega tekmovanja vpisali tretji poraz. Na lepo zasedeni Areni Petrol, kar 1300 navijačev se je zbralo na tribunah, so varovanci trenerja Anteja Šimundže nesrečno pokleknili pred Celjem, tekmeci pa so prek rezervista Andraža Žureja gol dosegli v sodnikovem podaljšku. Čeravno se je Maribor z gostovanja vrnil praznih rok, pa ostaja v vodstvu ligaške razpredelnice, s tekmo manj ima dve točki zaloge pred Luko Koper in Zavrčem.

Gledalci so sicer videli dva različna polčasa. V prvem so lahko uživali v dinamični in zanimivi igri s številnimi priložnostmi, manjkala je le pika na »i« - goli. V nadaljevanju je ritem igre padel, nekaj časa sta bila oba vratarja brez dela, Šimundža pa je skušal z menjavami prevetriti zasedbo, ki je postajala vse nevarnejša. Gol je visel v zraku, po 70. minuti pa so vijoličasti spet zaspali. Kmalu zatem je Sebastjan Gobec iz prostega strela zatresel vratnico, Dragan Čadikovski pa nato tudi mrežo, a je sodnik gol razveljavil zaradi nedovoljenega položaja. V drugi minuti sodnikovega podaljška pa je za nepopisno veselje na celjskih tribunah poskrbel rezervist Andraž Žurej (v igro je vstopil le pet minut prej), ki je s strelom z roba kazenskega prostora čuvaja mariborske mreže Jasmina Handanovića ujel na levi nogi.

CELJE : MARIBOR 1:0 (0:0)

Arena Petrol, gledalcev 1300, sodnik Žganec (Ljubljana).

Strelec: 1:0 - Žurej (90.).

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Verbič, Vicente, Korošec, Gobec, Kolman, Žitko, Zajc (od 66. Bajde), Čadikovski (od 87. Žurej).

Maribor: Handanović, Milec, Tavares, Vuklišević, Fajić (od 79. Mendy), Cvijanović, Rajčević, Viler, Bohar (od 61. Mezga), Mertelj, Črnic (od 62. Moravac).

Rumeni kartoni: Milec, Fajić, Rajčević, Vuklišević.