1. SNL: Rudarju prvi paket točk, Kalcer jih še (neuspešno) lovi

Novinec v prvoligaški nogometni druščini Kalcer je že v 24. minuti ostal brez prvega vratarja, ki si je poškodoval gleženj.

Objavljeno
02. avgust 2014 22.15
nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Domžale - Nogometaši Kalcerja Radomelj še naprej neuspešno lovijo prvo točko v domači prvoligaški konkurenci. V tretjem kolu so morali pred domačimi navijači premoč priznati tudi Rudarju, ki je z zmago z 2:1 (2:1) prav tako osvojil prvi paket treh točk v tej sezoni. Pa ne le to, šele v tretjem poskusu je tudi prvič zatresel tekmečevo mrežo!

Lepo število gledalcev je vse tri gole - z glavo - videlo že pred glavnim odmorom. Gostje so terensko premoč kronali že v 11. minuti, ko je Dalibor Radujko sredi kazenskega prostora v visokem skoku natančno meril mimo nemočnega vratarja Vjekoslava Andrića. V nadaljevanju so pobudo prevzeli domači, ki pa so bili mlahavi v napadu, a vseeno prišli do izenačenja. V 40. minuti je kapetan Janez Zavrl skočil in žogo z glavo poslal v spodnji kot, vratar Matjaž Rozman jo je resda še odbil, a se je od vratnice odkotalila v mrežo.

Ko je že dišalo po tem, da bosta zasedbi na odmor odšli poravnani, je Rudar izvedel kot, žoga je na prvi vratnici našla Ivana Firerja, ki je izkoristil slabo posredovanje rezervnega vratarja Filipa Drakovića, ki je na igrišče vskočil že v 24. minuti namesto Andrića (ta si je ob posredovanju nesrečno poškodoval gleženj), in obrambe ter Velenjčanom zagotovil vse tri točke.

KALCER RADOMLJE : RUDAR 1:2 (1:2)

Športni park Domžale, gledalcev 600, sodnik Žnidaršič (Kranj).

Strelci: 0:1 - Radujko (11.), 1:1 - Zavrl (40.), 1:2 - Firer (44.).

Kalcer Radomlje: Andrić (od 24. Draković), Zukić, Kosec, Vrhunc, Avbelj, Vuk (od 66. Cerar), Zavrl, Seferovič (od 48. Stoiljković), Cankar, Snoj, Jakovljević.

Rudar: Rozman, Stjepanović (od 63. Babić), Firer, Črnčič, Jelić (od 75. Kocić), Jahić, Tolimir (od 82. Rošer), Klinar, Dedič, Radujko, Knezović.