1. SNL: tudi novinca pri točkah

Nogometaši Kalcerja in Aluminija so se v četrtem kolu prvoligaškega tekmovanja razšli brez zmagovalca (2:2).

Objavljeno
07. avgust 2016 02.17
Nogomet
J. P.
J. P.

Domžale - Med slovenskimi prvoligaši po (nepopolnem) četrtem kolu nove nogometne sezone ni več moštva brez točk. Do včeraj sta bila to novinca oziroma povratnika med elito, Kalcer Radomlje in Aluminij, ki pa sta se tokrat udarila med seboj in se razšla brez zmagovalca, z 2:2. Oba sta se tako dokopala do prve točke v sezoni, medtem ko je krstno zmago (nad Gorico) vpisala zasedba Krškega. Celjani bi se lahko, podobno kot Goričani, vsaj do ponedeljka izenačili na vrhu razpredelnice z branilko naslova Olimpijo, a jim je spodletelo na gostovanju pri Luki Koper. V nedeljo ob 18.15 se bosta pomerila Rudar in Domžale, v ponedeljek ob 20.15 pa v večnem derbiju v Ljudskem vrtu še Maribor in Olimpija.

V dvoboju novincev v Domžalah so gostitelji iz Radomelj pobegnili že v 16. minuti, ko se je med strelce vpisal napadalec Marko Kovjenić. Za popoln zasuk je v drugem polčasu z dvema goloma v razmaku 17 minut poskrbel Lovro Bizjak. Najprej je bil uspešen po kotu, nato pa še po podaji Matica Vrbanca. Za razdelitev točk je v 77. minuti poskrbel rezervist Luka Gajić, kmalu zatem pa so gostitelji ostali brez Žana Kumra, ki je moral z drugim rumenim kartonom predčasno pod prho. Da je bilo razmerje sil ob koncu vendarle izenačeno, je v izdihljajih tekme poskrbel Nemanja Jakšić, ki je ravno tako še v drugo porumenel.

Kalcer Radomlje : Aluminij 2:2 (1:0)

Domžale, Športni park, gledalcev 400, sodnik Borošak (Spodnji Duplek).

Strelci: 1:0 - Kovjenić (16.), 1:1 - Bizjak (52.), 1:2 - Bizjak (69.), 2:2 - Gajić (77.).

Kalcer Radomlje: Ivačič, Kumer, Karamatić, Andjelković, Lidjan, Cerar (od 82. Jazbec), Barukčić, Šipek, Nunić (od 66. Gajić), Kovjenić (od 55. Jugovar), Stoiljković.

Aluminij: Lipovac, Jakšić, Turkalj, Zeba, Vezjak, Škoflek (od 88. Tahiraj), Vrbanec, Krljanović, Bizjak, Kurež (od 56. Kramer), Rogina (od 81. Petrović).

Rumeni kartoni: Kumer; Bizjak, Kurež, Jakšić.

Rdeča kartona: Kumer (80.); Jakšić (90.).

Krško : Gorica 1:0 (0:0)

Krško, štadion Matije Gubca, gledalcev 1100, sodnik Sagrković (Vrhnika).

Strelec: 1:0 - Kramarič (60.).

Krško: Zalokar, Šturm, Vuklišević, Pušaver, Dušak (od 46. Drnovšek), Urbanč, Jurečič, Kramarič, Baskera (od 69. Čeh), Bučar (od 87. Pavić), Dangubić.

Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan, Celcer, Osuji (od 79. Nagode), Grudina, Kapić, Arčon (od 70. Burgić), Franciosi (od 71. Kotnik), Žigon.

Rumeni kartoni: Šturm, Drnovšek, Vuklišević, Kramarič, Čeh; Celcer, Burgić.

Luka Koper : Celje 2:1 (1:1)

Koper, štadion Bonifika, gledalcev 500, sodnik Perić (Kranj).

Strelca: 0:1 Čirjak (26./11 m), 1:1 Ibričić (31.), 2:1 Ibričić (86./11 m).

Luka Koper: Simčič (od 33. Adam), Horvat (od 70. Andrejašič), Gregov, Datković, Sikošek, Teijo, Krivičić (od 44. Pučko), Belima, Ibričić, Valencia, Štromajer.

Celje: Kotnik, Kous (od 88. Marcius), Klemenčič, D. Hadžić, Travner, Pišek, Šporn, Podlogar, Glavaš, Čirjak, I. Hadžić (od 62. Pungaršek).

Rumeni kartoni: Simčič, Štromajer, Sikošek, Pučko; Šporn, Pišek.

Rdeči karton: Pišek (85.).