1. SNL: Vručina preprečil zmago Maribora v Velenju

Zadnji dvoboj 11. kola SNL med Rudarjem in Mariborom se je končal z delitvijo točk (1:1). Neodločeno tudi med Aluminijem in Koprom.

Objavljeno
25. september 2016 16.51
Posodobljeno
25. september 2016 18.49
ace-Nogomet
M. Ž.
M. Ž.

Velenje - Nogometaši Maribora so na zadnji tekmi enajstega kola državnega prvenstva igrali neodločeno proti Rudarju (1:1).

Štajersko moštvo je v Velenje pripotovalo s popotnico štirih zaporednih zmag, a se je danes moralo zadovoljiti le s točko.

Mariborčani so povedli v 26. minuti prek Milivoja Novakovića, ki je dosegel svoj tretji prvenstveni gol. Velenjčani so se v drugem polčasu bolje zoperstavili gostom, rezultat tega pa je bil izenačujoči gol Bojana Vručine v 66. minuti.

Po enajstih kolih je na vrhu Olimpija s 25 točkami, drugi je Maribor z 21 točkami, tretje pa Domžale z 20 točkami.

Novaković izkoristil svojo drugo priložnost na tekmi

Štajersko moštvo je imelo prvo pravo priložnost že v četrti minuti, ko je Dare Vršič z globinsko podajo zaposlil Milivoja Novakovića, vendar pa je njegov strel s šestih metrov ustavil vratar Matej Radan.

Dve minuti kasneje je bilo nevarno pred vrati Maribora. Napadalec John Mary je z razdalje udaril v levi spodnji kot, Jasmin Handanović pa je žogo s skrajnimi močmi odbil v kot.

V 26. minuti pa sprememba rezultata. Mariborski vezist Marwan Kabha je proti kazenskemu prostoru Rudarja poslal visoko podajo, ki jo je sprejel Novaković in s strelom pod prečko premagal Radana.

Gostitelji so imeli le dve minuti kasneje priložnost za izenačenje. Bojan Vručina je izvedel prosti strel približno dvajset metrov od vrat in sprožil v levi kot, a se je Handanović izkazal z novo obrambo.

Zadnji resnejši napad v prvem polčasu so v 43. minuti izpeljali Mariborčani. Kabha se je odločil za strel z razdalje in to storil nespretno, vendar pa je žoga poletela naravnost k Luki Zahoviću, ki pa je iz ugodnega položaja zadel stransko mrežo. Izid polčasa je bil 1:0 za Maribor.

Vručina izenačil z volejem

Drugi polčas je ponudil boljšo igro Rudarja. V 61. minuti je Mitja Lotrič udaril z desne strani, a meril naravnost v Jasmina Handanovića.

Velenjčani so nato v 66. minuti poravnali izid. Akcijo je začel Damjan Trifković in z leve strani podal na oddaljeno vratnico, tja je pritekel Klemen Bolha in žogo poslal v osrčje kazenskega prostora, kjer se je približno enajst metrov od vrat odlično znašel Bojan Vručina in zadel z volejem.

Domačini so prevzeli pobudo na igrišču in si v 74. minuti priborili udarec iz kota. Vručina je žogo poslal pred gol, kjer je visoko skočil Mary, a žoge ni dobro zadel in lepa priložnost je splavala po vodi.

Mariborčani so na igrišče poslali Marcosa Tavaresa in Sunnyja Omoregieja. Slednji je v 76. minuti zapretil p podaji Novakovića, a je z enajstih metrov sprožil prek vrat.

Gostujoči nogometaši so po prejetem golu močno pritisnili proti vratom Rudarja, a so bili vsi njihovi napadi neuspešni.

Velenjčani so to skoraj kaznovali v 87. minuti, ko je Bolha močno sprožil z desne strani, Jasmin Handanović pa je preprečil vodstvo domačih. Tekma se je končala z delitvijo točk.

-----------------------------------

Aluminiju točka proti Kopru

Na drugi današnji tekmi je Aluminij na domačem igrišču igral neodločeno proti Kopru (0:0).

V prvem polčasu so nekaj več pokazali domači nogometaši, ki so predvsem v zaključku prvega dela večkrat streljali. Skupaj so zbrali šest strelov v prvih 45 minutah, toda večinoma so bili vsi nenatančni. Enega bolj nevarnih je v 27. minuti z glavo sprožil Blaž Kramer, a je tudi on zgrešil cilj.

Na drugi strani Koprčanom, pri katerih sta manjkala kaznovana Jan Andrejašič in Senijad Ibričić, nikakor ni uspelo izpeljati kakšne nevarnejše akcije. Večina se jih je končala še pred kazenskim prostorom domačih.

Če je bil prvi polčas vse prej kot razburljiv, pa je bil uvod drugega bistveno bolj zanimiv. Že v 48. minuti je Lovro Bizjak po indirektnem prostem strelu z roba kazenskega prostora dobro meril, a je bil Vasja Simčič na mestu. Dve minuti pozneje je na drugi strani s podobnega položaja prosti strel izvedel Danijel Pranjić, a je žoga zletela malce mimo gola. V 52. minuti pa je pred vrati domačih žogi smer spremenil Zlatan Muslimović, a zadel le vratnico Aluminijevega gola.

V 61. minuti je malce zunaj kazenskega prostora Kopra do strela prišel Dejan Krljanović in tudi on zatresel vratnico. V 70. minuti je po kotu Aluminiju prek Josipa Zebe uspelo zadeti, a so sodniki zadetek razveljavili zaradi domnevnega prekrška nad Simčičem. Sledila je enakovredna igra brez posebej nevarnih akcij, malce pred koncem pa je do strela z desne strani iz bližine prišel Toni Datković, toda tudi on zgrešil cilj.

Rezultati enajstega kola

Rudar - Maribor 1:1 (0:1)

(Vručina 66.; Novaković 26.)

Rudar: Radan, Mužek, Zec, Billong (46./Grgić), Bolha, Pišek, Babić, Trifković, Vručina (91./Eterović), Lotrič (87./Dodlek), Mary.

Maribor: Handanović, Janža, Defendi, Šme, Palčič, Kabha, Sallalich, Pihler (64./Bohar), Vršič (67./Tavares), Zahović (74./Omoregie), Novaković.

-------------------------------

Aluminij - Luka Koper 0:0

Aluminij: Janžekovič, Jakšič, Turkalj, Zeba, Kocić, Krljanović, Vrbanec, Rogina (64./Cvek), Rebernik, Kramer (46./Srdić), Bizjak (83./Tahiraj).

Luka Koper: Simčič, Dedić, Gregov, Datković, Sikošek, Pekuson (75./Jurina), Pranjić (57./Pučko), Kokorović, Valencia, Park, Muslimović.

-------------------------------

Že odigrano

Gorica - Celje 0:1 (0:1)

Domžale - Krško 5:0 (3:0)

Olimpija - Kalcer Radomlje 2:0 (1:0)

 

Lestvica:

1. Olimpija 11 8 1 2 17:6 25

2. Maribor 11 6 3 2 19:10 21

3. Domžale 11 6 2 3 24:11 20

4. Gorica 10 5 1 4 11:8 16

5. Luka Koper 10 5 1 4 9:8 16

6. Celje 11 5 1 5 12:12 16

7. Rudar 11 3 3 5 13:14 12

8. Krško 11 3 3 5 9:18 12

9. Aluminij 11 2 3 6 9:17 9

10. Radomlje 11 0 4 7 7:26 4