1. SNL: Zavrč odščipnil točko tudi Olimpiji

Ljubljančani so dvakrat zatresli okvir vrat, mreža Zavrča pa je ostala nedotaknjena. Prvi komplet točk Goričanov.

Objavljeno
25. julij 2015 01.17
Nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Zavrč - Nogometaši Zavrča so tudi v drugem kolu slovenskega prvoligaškega tekmovanja odščipnili veliko točko. Potem ko so uvodoma remizirali z državnimi prvaki iz Maribora, so se danes brez zmagovalca in brez golov pred skoraj tisočimi domačimi navijači razšli tudi z Olimpijo. Ljubljančani so v prvem polčasu dvakrat zatresli okvir vrat, v 12. minuti je poskus Ezekiela Hentyja preprečila prečka, pet minut pozneje je Roka Kronavetra zaustavila vratnica. Tudi v nadaljevanju so bili gostje nekoliko agilnejši, toda mreže niso znali zatresti. Zavrč že sedem dvobojev zapovrstjo na domačem igrišču niso okusili slasti zmage.

Do zmage z 2:1 v dvoboju z Rudarjem pa so se doma dokopali Goričani, ki so hitro pozabili na hud uvodni poraz z Olimpijo. Primorci so mrežo tekmecev načeli tik pred odhodom na glavni odmor, ko je Ivan Knezović podal svojemu vratarju Mateju Radanu, ki je žogo prijel, po indirektnem prostem strelu Sandija Arčona pa je Dino Martinović silovito sprožil in zadel. V nadaljevanju so bili sprva podjetnejši Velenjčani, njihovo neučinkovitost pa je v 69. minuti kaznoval Amel Džuzdanović, ki je iz bližine zadel po dolgi podaji Uroša Celcarja z leve strani. Poraz Rudarja je že dve minuti pozneje omilil Luka Prašnikar z glavo, kaj več pa gostje niso znali izvleči.

Zavrč : Olimpija 0:0

Zavrč, Športni park, gledalcev 900, sodnik Bukovec (Lendava).

Zavrč: Picak, Antić, Datković, Rogač, Novoselec, Pihler, Cvek, Matjašič (od 73. Kokorović), Polić (od 62. Tuđan), Glavica, Zorko (od 62. Muslimović).

Olimpija: Šeliga, Krefl, Mitrović, Bajrić, Fink, Matić, Kronaveter, Kapun (od 71. Zajc), Henty, Djermanović (od 63. Golubar), Šporar.

Gorica : Rudar 2:1 (1:0)

Nova Gorica,  Športni park, gledalcev 300, sodnik Ponis (Koper).

Strelci: 1:0 Martinović (42.), 2:0 Džuzdanović (69.), 2:1 Prašnikar (71.).

Gorica: Sorčan, Celcer, Širok, Burgić (od 65. Humar), Arčon, Kolenc, Eleke (od 90. Nagode), Kavčič, Džuzdanović (od 76. Osuji), Jogan, Martinović.

Rudar: Radan, Kašnik, Trifković, Prašnikar, Bolha, Tolimir (od 60. S. Babić), Ihbeisheh, Knezović, Jahić (od 73. Kocić), Eterović, M. Babić (od 76. Grbić).