1. SNL: Zavrč z zmago na zimski spanec

Nogometaši Zavrča so v jubiljeni deseti tekmi pred domačimi navijači med elito osmič zmagali, tokrat nad Celjem.

Objavljeno
06. december 2013 23.44
regent+NOGOMET
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Zavrč - Nogometaši Zavrča so jesenski del prvoligaške sezone zapečatili z gladko zmago. V dvoboju 20. kola so bili namreč s 3:0 (1:0) boljši od Celja in bodo vsaj do jutri prenočili na drugem mestu z enakim točkovnim izplenom kot vodilna Luka Koper, medtem ko bodo današnji poraženci zagotovo prezimili kot osmi.

Zavrčani so na jubilejni deseti prvoligaški tekmi pred zvestimi domačimi privrženci še osmič zmagali in sedmič zapored ostali neporaženi, pa čeravno so nastopili brez kaznovanih Mihe Kokola in Josipa Golubarja. S Celjani so imeli sicer še neporavnane račune, saj so jih na kolena spravili v pokalu, obenem so želeli potrditi velike točke z gostovanja v Ljudskem vrtu.

Začeli so odločno, kar se jim je obrestovalo že v 15. minuti, ko je Dino Kresinger izkoristil lepo podajo Roka Roja in z glavo matiral Matica Kotnika. Tudi v drugi polčas je Zavrč štartal odločno, v 52. minuti je Rene Mihelič z natančnim strelom podvojil vodstvo, nato pa so gostitelji prepustili navidezno premoč tekmecem, sami pa so bili še naprej nevarnejši v konici napada. Vse dvome o zmagovalcu je v 79. minuti z lepim diagonalnim strelom razrešil rezervist Josip Fuček, ki je na igrišče pritekel le šest minut prej.

ZAVRČ : CELJE 3:0 (1:0)

Zavrč, štadion v Športnem parku, gledalcev 700, sodnik Mežnar (Maribor).

Strelci: 1:0 - Kresinger (15.), 2:0 - Mihelič (52.), 3:0 - Fuček (79.).

Zavrč: Fink, Murko, Šafarić, Kelenc, S. Čeh, Sambolec, Roj, Kresinger, Matjašič (od 73. Fuček), Brlečić (od 53. A. Čeh), Mihelič.

Celje: Kotnik, Krajcer, Centrih, Verbič, Jugović, Bajde (od 46. Vicente), Korošec, Gobec, Kolman (od 59. Žurej), Zajc, Čadikovski.

Rumeni kartoni: Matjašič; Centrih, Verbič.