1. SNL: zmagovita vijolična generalka za Liverpool

Nogometaši Maribora so v drugem polčasu zrežirali zasuk in na gostovanju odpravili Velenjčane z 2:1.

Objavljeno
14. oktober 2017 00.32
J. P.
J. P.

Velenje - Nogometaši Maribora so uspešno opravili generalko za torkov spektaktel v Ljudskem vrtu, ko bo v tretjem kolu skupine E lige prvakov gostoval sloviti Liverpool. Varovanci trenerja Darka Milaniča so se z današnjega gostovanja v dvanajstem kolu slovenskega prvoligaškega tekmovanja v Velenju vrnili z novim kompletom treh točk, z 2:1 so bili boljši od Rudarja, a njegov odpor po zasuku strli šele v drugem polčasu. S tem so se za vsaj 24 ur spet zavihteli na vrh razpredelnice s točko naskoka pred Olimpijo, ki pa jo nov izziv - v Kidričevem proti Aluminiju - čaka šele jutri zvečer (ob 20.20).

V prvem polčasu niso vijolični niti enkrat ustrelili v okvir tekmečevih vrat, Rudar je poskusil dvakrat in se v 34. minuti tudi dokopal do vodstva. Jasmin Handanović se je z neuspešnim posredovanjem izven kazenskega prostora osmešil, žogo je tako rekoč prepustil Johnu Maryju, ki se mu ni bilo težko že petič v sezoni vpisati med strelce. Očitno je pogovor v slačilnici ob polčasu Mariborčane predramil, da so v drugi polčas vstopili agilneje, kar se jim je obrestovalo že po sedmih minutah, ko je Jasmin Mešanović mojstrsko spravil na hrbet nekdanjega vratarja vijoličnih Marka Pridigarja

Kako resno misli Milanič v lovi za tremi točkami, je dokazal v 69. minuti z dvojno menjavo, ko je priložnost ponudil Marcosu Tavaresu in Daretu Vršiču. Luka Zahović je zapravljal priložnosti, kar pa se prvakom ni maščevalo, še več - v 82. minuti je za popoln zasuk ob uspavani domači obrambi poskrbel Damjan Bohar, ki bo prihodnji teden praznoval 26. rojstni dan. Velenjčani so si še otežili delo v 88. minuti, ko je moral po grobem prekršku nad Vršičem predčasno pod prho hrvaški branilec Josip Tomašević. Maribor tako ostaja neporažen, medtem ko je Rudar prekinil niz treh zmag ob le enem prejetem zadetku.

RUDAR - MARIBOR

Rudar : Maribor 1:2 (1:0)

Štadion Ob jezeru, gledalcev 1500, sodnik Jug (Tolmin).

Strelci: 1:0 - Mary (34.), 1:1 - Mešanović (52.), 1:2 - Bohar (82.).

Rudar: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Vuklišević, Pišek, Antonov (od 64. Novak), Bijol (od 85. Tučić), Trifković, Bolha (od 74. Vizinger), Črnčič, Mary.

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Billong, Viler, Vrhovec, Pihler, Bohar, Inbrum (od 69. Vršič), Mešanović (od 69. Tavares), Zahović (od 86. Hotić).

Rumeni kartoni: Vuklišević, Vizinger; Mešanović, Vrhovec.

Rdeči karton: Tomašević (88.).