Ačimović spet Olimpijin športni direktor

Prvi piš vetra po nedeljskem spektaklu s Chelseajem: v zmajevo gnezdo se vrača Milenko Ačimović.

Objavljeno
30. julij 2014 13.08
mpi/MILE ACIMOVIC
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Očitno je nedeljski stožiški spektakel, ko je dvoboj s slovitim Chelseajem (1:2) na tribune privabil skoraj 16.000 športnih privržencev, dejansko prinesel svež veter in lepše čase v slovenskega nogometnega prvoligaša Olimpijo. Danes se je namreč na stolček športnega direktorja kluba vrnil Milenko Ačimović, v času igralske kariere znan kot »desetka« zmajev.

»Vesel sem, da se vračam domov. Olimpija je moj klub, z energijo, vnemo in motivacijo vseh, ki delajo v njeno dobrobit, verjamem, da se nam obetajo lepši časi. Moštvo je zelo nadarjeno, zato komaj čakam, da zaviham rokave,« je poudaril 37-letni Ljubljančan, ki je z ekipo že odpotoval na mini priprave v Čatež.

»To je dobra poteza vodstva kluba, saj je po tako spektakularni tekmi za zasedbo koristno, da za nekaj dni zamenja okolje in se psihično pripravi na pomembnejše preizkušnje. Naša realnost so v tem trenutku tekme državnega prvenstva, na katerih bomo iskali poti do novih zmag. Moštvo je dobro vodeno, v njem je dovolj prostora za napredek. Osebno verjamem v zmaje,« je še dodal Ačimović.

Nekdanji reprezentant se bo tako drugič spoprijel z izzivom športnega direktorja kluba. Prvič je na vroči stolček pri Olimpiji sedel kmalu po novem letu 2011, a se mu je ambiciozna zgodba z željo prekrižati načrte Mariboru izjalovila, zato je predlanskega septembra prevzel odgovornost in nepreklicno odstopil. Konec lanskega leta ga je (ne za dolgo) zamenjal Sašo Udovič, potem ko je bil ljubljanski kolektiv leto in pol brez športnega direktorja.