Nogometna tržnica: Adriano iz Barcelone v Bešiktaš

Turški prvak je za tri sezone podpisal z brazilskim branilcem Adrianom. Andy King podaljšal z Leicestrom.

Objavljeno
29. julij 2016 21.03
*ap* Japan Soccer Club World Cup
Š. Ro.
Š. Ro.

Istanbul - Turški nogometni prvak Bešiktaš se je pred novo sezono okrepil z nogometašem Barcelone. Pridružil se mu bo brazilski branilec Adriano, ki je prestopil za odškodnino 600.000 evrov, podpisal je triletno pogodbo, prejemal pa bo plačo 2,35 milijona in še dodatne bonuse.

Adriano, ki je pri Kataloncih preživel zadnjih šest let, bo kajpak veliki up turškega moštva, ki bo v tej sezoni igralo tudi v ligi prvakov. V Istanbulu ne bo združil moči z najboljšim strelcem minule sezone Mariem Gomezom, ki je sporočil, da zaradi nestabilne politične situacije zapušča Turčijo. Se je pa Bešiktaš zato že ogrel za neuničljivega Kamerunca Samuela Eto'oja, ki trenutno igra v Antalyaspoju.

»Vesel sem, da bom oblekel dres Bešiktaša. Istanbul je lepo mesto, brez težav se bom navadil,« je povedal Brazilec, ki je zbral tudi 17 nastopov za reprezentanco. »Potrudil se bom, da bomo še boljši kot v prejšnji sezoni.«

Kingu nova pogodba

Nogometni reprezentant Walesa Andy King pa je z angleškim prvakom Leicestrom podpisal novo štiriletno pogodbo. Zvestobo Lisicam, ki so tudi edino moštvo, za katerega je igral 27-letnik, je obljubil šele drugi, po prvem zvezdniku Jamieju Vardyju. Medtem je trener Claudio Ranieri, ki je dolgo trdil, da ne bodo prodali nobenega igralca, izgubil že N'Gola Kanteja, ki je odšel v Chelsea, zapustil naj bi jih tudi Riyad Mahrez.

King bo tako v klubu ostal do leta 2020. Od krstnega nastopa leta 2007 je nanizal 331 tekem in zbral 59 golov, v lanski sezoni pa igral na 29 tekmah v vseh tekmovanjih. Sezono je nadaljeval še z Valižni na evropskem prvenstvu in dosegel polfinale.

Gana v Everton

Senegalski nogometni igralec Idrissa Gana pa bo po besedah trenerja Astona Ville Roberta di Mattea kmalu novi član Evertona. Slednji naj bi za njegove storitve odšteli 8,4 milijona evrov, a mora nogometaš še opraviti zdravniški pregled.

Igralec sicer ima še vedno veljavno klavzulo z dosedanjim klubom, a je Everton edina ekipa do zdaj, ki je dala uradno ponudbo. Gana se je Villi iz Lilla pridružil pred začetkom lanske sezone in je na 38 tekmah dosegel en gol, klub pa je potem izpadel iz premier lige.