Aktualni prvak Real bo gostoval v Dortmundu, Pep se bo vrnil na Camp Nou

V Monte Carlu so opravili žreb skupinskega dela lige prvakov, v katerem bo igralo 6 Slovencev. Ronaldo najboljši v Evropi.

Objavljeno
25. avgust 2016 16.32
Posodobljeno
25. avgust 2016 18.54
SOCCER-CHAMPIONS/
M. Ž.
M. Ž.

Monte Carlo - Predstavniki Evropske nogometne zveze (UEFA) so v Monte Carlu opravili žreb skupinskega dela lige prvakov, ki se bo pričel 13. septembra.

Branilec naslova Real je bil uvrščen v skupino F. Tam bo njegov največji konkurent Borussia Dortmund, preostala tekmeca sta Sporting in Legia Varšava.

Katalonski velikan Barcelona bo igral v skupini C. Španske prvake čakata dvoboja z Manchester Cityjem, ki ga vodi nekdanji trener Barcelone Pep Guardiola, Borussio Mönchengladbach in Celticom.

V skupinskem delu bo moč videti še kar nekaj zanimivih tekem, saj sta v skupini A PSG in Arsenal, v skupini D Bayern in Atletico, v skupini G pa Juventus in Sevilla. Derbijev torej ne bo manjkalo.

Oblak bo gostoval v Münchnu

V tej sezoni bo v najmočnejšem evropskem tekmovanju nastopalo šest Slovencev.

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak bo z Atleticom igral v skupini D, kjer so še Bayern, PSV in Rostov.

Kevin Kampl je bil z Bayerjem izžreban v skupino E, kjer so še CSKA Moskva, Tottenham in Monaco.

Andraž Šporar bo z Baslom nastopal v skupini A, kjer sta izrazita favorita za napredovanje PSG in Arsenal, preostali član skupine je Ludogorec.

V skupini G bo igral København Benjamina Verbiča, njegovi nasprotniki bodo angleški prvak Leicester, Porto in Brugge.

Petar Stojanović se bo z Dinamom pomeril proti Juventusu, Sevilli in Lyonu, Ažbe Jug pa se bo s Sportingom zoperstavil Realu, Borussii Dortmund in varšavski Legii.

Skupinski del bo trajal do 6. decembra, sledili bodo izločilni boji, finale pa bo 3. junija na štadionu Millennium v Cardiffu.

Ronaldo najboljši igralec v Evropi

UEFA je danes podelila tudi nagrado za najboljšega igralca v Evropi za sezono 2015/16. Prejel jo je Portugalec Cristiano Ronaldo, ki je v pretekli sezoni z Realom osvojil naslov evropskega prvaka, na evropskem prvenstvu pa s Portugalsko presenetljivo zasedel evropski prestol.

»Ne bi bilo pošteno, če ne bi omenil Antoina in Garetha, saj sta oba imela za sabo neverjetno sezono. Prav tako pa tudi jaz. Moje največje sanje so bile postati nogometaš, biti uspešen v tem. Sanje so se mi uresničile,« je ob podelitvi nagrade povedal Ronaldo.

Portugalec je prepričljivo zmagal v glasovanju, saj je prejel 40 izmed 55 glasov, drugi je bil francoski reprezentant in član Atletica Antoine Griezmann z 8 glasovi, tretji pa Valižan v vrstah Reala Gareth Bale s 7 glasovi.

V ženski konkurenci je nagrado za najboljšo igralko v Evropi dobila norveška reprezentantka Ada Hegerberg, ki je z Lyonom slavila v ligi prvakov.

Žreb skupinskega dela lige prvakov

Skupina A: PSG, Arsenal, Basel, Ludogorec

Skupina B: Benfica, Napoli, Dinamo Kijev, Bešiktaš

Skupina C: Barcelona, Manchester City, Borussia Mönchengladbach, Celtic

Skupina D: Bayern, Atletico, PSV, Rostov

Skupina E: CSKA Moskva, Bayer, Tottenham, Monaco

Skupina F: Real Madrid, Borussia Dortmund, Sporting, Legia Varšava

Skupina G: Leicester, Porto, Brugge, København

Skupina H: Juventus, Sevilla, Lyon, Dinamo Zagreb