Aluminij blizu polfinala, Krškemu derbi začelja

Nogometaši Aluminija iz Kidričevega so na prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije v Novi Gorici dosegli pomembno zmago v gosteh.

Objavljeno
03. april 2018 21.14
regent nogomet
L. Z., STA
L. Z., STA
Nova Gorica, Krško - Nogometaši Gorice so na prvi tekmi polfinala pokala Slovenije izgubili proti Aluminiju iz Kidričevega z 1:2 (0:0). Za goste je oba zadetka dosegel Ibrahim Mensah, za domače pa je bil uspešen Leon Marinič. V sredo bosta prvo polfinalno tekmo odigrala še Olimpija in Celje, obračun se bo začel ob 18. uri.

V prvem polčasu so bili nekoliko konkretnejši domači, ki so zagrozili predvsem prek Bedeja Osujija v deveti minuti in Mirana Burgića v 15. minuti. Obakrat je bil na mestu Luka Janžekovič.

Bolj zanimiv je bil drugi polčas. Že v 51. minuti je po strelu Dejana Žigona dobro posredoval gostujoči vratar, tri minute zatem pa je Mensah z glavo po podaji z desne strani zadel za vodstvo gostov.

Isti igralec je prednost Aluminija podvojil v 64. minuti, ko je po desni strani prišel v kazenski prostor, sprožil, žoga pa se je od enega domačih branilcev odbila v mrežo.

Novogoričani so zaostanek zmanjšali v 69. minuti, ko je Leon Marinič zadel s 14 metrov. Tri minute zatem je Marko Nunić na drugi strani zadel prečko, nato pa je Mensah izgubil dvoboj ena na ena z Grego Sorčanom.

Zatem pa so bili nevarnejši domači. V 89. minuti so zahtevali enajstmetrovko po igranju z roko enega od igralcev Aluminija, že v sodniškem dodatku pa je najprej streljal Osuji, zatem pa je prazna vrata zgrešil Rok Grudina.

Krčani utrdili sedmo mesto


Krčani so dosegli pomembno zmago v boju za izognitev zadnjima mestoma na lestvici, s po enim zadetkom v vsakem polčasu so prišli do sedme zmage in se utrdili na sedmem mestu. Kranjčani, ki še čakajo na prvo spomladansko slavje, so doživeli 15. poraz in so še naprej predzadnji, imajo pa le dve točki več od zadnjega Ankarana in šest zaostanka za osmim Aluminijem.

Ekipi v prvem polčasu dolgo nista ogrozili enega ali drugega vratarja, nekaj več so z zaključnimi streli poskušali Kranjčani, a bili nenatančni, Krčani pa so povedli s svojim praktično prvim strelom. V 44. minuti so domači žogo izbili le do Jana Gorenca, ki je nato z nizkim strelom zadel za 1:0 s približno 13 metrov.

V uvodu drugega polčasa prav tako ni bilo nevarnih akcij, prvi, ki je kolikor toliko ogrozil vratarja, je bil Marco Da Silva, a njegov strel s slabih 20 metrov ni bil poseben izziv za Jalna Arka.

Toda le tri minute pozneje je slednji spet klonil. Po kotu z leve strani, ki ga je izvedel Tonči Mujan, je na drugi vratnici ob Nejcu Križaju zadel Aleksandr Kulinitš. Mujan pa je pri tem prispeval že deseto podajo za zadetek, s čimer je trdno na prvem mestu med asistenti.

V 73. minuti je novi priložnosti za Krčane zapravil Miljan Škrbić. Najprej je izgubil dvoboj z Arkom, nato pa odbito žogo poslal v vratnico. V 77. minuti je od daleč poskusil še Gorenc, Arko pa je žogo odbil.

Na drugi strani so bili Gorenjci v naslednjih minutah konkretnejši, a tudi poskus Igorja Bukare je Marko Zalokar obranil. Na drugi strani je David Kovačič iz ugodnega položaja s približno 10 metrov žogo poslal čez gol, kar je bila praktično zadnja nevarnejša akcija na tekmi.

Krško bo v 26. krogu v nedeljo gostilo Olimpijo, Triglav pa bo gostoval v Domžalah.

Gorica - Aluminij 1:2 (0:0)

* Športni park, gledalcev 300, sodniki: Balažič (Ljubljana), Pospeh (Petrovče) in Podobnik (Veliki Gaber).
* Strelci: 0:1 I. Mensah (53.), 0:2 I. Mensah (64.), 1:2 Marinič (69.).
* Gorica: Sorčan, Škarabot, Celcer, Kavčič, Gregorič, Grudina, Tešija, Džuzdanović (od 61. Marinič), Osuji, Burgić (od 73. Gulič), Žigon (od 82. Kolenc).
* Aluminij: Janžekovič, Šme, Petrovič, Nunić, Štor, Jurčević, Kepir (od 73. Marinšek), I. Mensah (od 88. Kidrič), Tahiraj (od 90. Rogina), Jakšić, Zeba.
* Rumena kartona: Grudina; Tahiraj.
* Rdeči karton: /.

Krško - Triglav 2:0 (1:0)

* Stadion Matije Gubca, sodniki: Skomina (Koper), Praprotnik (Ljubljana) in Vukan (Gornja Radgona).
* Strelca: 1:0 Gorenc (44.), 2:0 Kulinitš (62.).
* Krško: Zalokar, Gorenc, Ejup, Krajcer (od 90. Zakrajšek), Kulinitš, Da Silva, Mujan, Kovačič, Volarič (od 67. Vekić), Jakolič (od 43. Balić), Škrbić.
* Triglav: Arko, Šmit, Bojić, Zec, Križaj, Robnik, Elsner, Krcić, Vokić (od 73. Bukara), Mlakar, Poplatnik (od 64. Žurga).
* Rumeni kartoni: Jakolič, Krajcer; Robnik, Vokić.
* Rdeči karton: /.