Alžirci izkoristili slabo predstavo Slovencev

Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Blidi izgubila proti Alžiriji z 0:2.

Objavljeno
05. marec 2014 15.14
Posodobljeno
05. marec 2014 16.30
FBL-ALG-SVN-FRIENDLY
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Blida - Slovenska moška reprezentanca je pod vodstvom Srečka Katanca v Blidi igrala prijateljsko tekmo proti domači vrsti Alžirije in izgubila z 0:2.

Gostitelji so na tekmi pokazali občutno več od slovenske reprezentance in povedli v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, ko je Hilal El Arbi Soudani z glavo premagal Samirja Handanovića.

Slovenski reprezentančni vratar je v drugem polčasu moral še enkrat po žogo v svojo mrežo, in sicer v 56. minuti, ko je zadel njegov klubski soigralec pri Interju Saphir Taider.

Varovanci Srečka Katanca so imeli najlepšo priložnost v 93. minuti tekme, ko je rezervist Martin Milec zadel vratnico.

Slovenija bo naslednjo prijateljsko tekmo igrala 4. junija v Montevideu z Urugvajem, tri dni kasneje pa se bo v Buenos Airesu zoperstavila Argentini.

Začetna pobuda Alžirije

Prve minute tekme so minile v znamenju nekoliko rezervirane igre, v kateri je bila boljša Alžirija. Ta je imela v šesti minuti na voljo prvi udarec iz kota in je dve minuti kasneje tudi prvič sprožila proti vratom Samirja Handanovića, ki pa je ubranil strel Faouzija Ghoulama.

Gostitelji so si v 16. minuti pripravili najlepšo priložnost na tekmi, ko se je napadalec Islam Slimani sam znašel brez Handanovićem, ki pa je dobro posredoval in žogo odbil v kot.

Domača reprezentanca je imela v 21. minuti novo priložnost za vodstvo, potem ko je Andraž Kirm na robu kazenskega prostora nepravilno ustavil Saphirja Taidererja. Slednji je prevzel odgovornost za izvedbo prostega strela, vendar je žogo poslal prek vrat.

Josip Iličić je v 31. minuti začel hiter protinapad in »v ogenj« poslal Kevina Kampla, ta je sam stekel prosti nasprotnikovim vratom, vendar mu je branilec Madjid Bougherra s pravočasnim posredovanjem odvzel žogo.

Le štiri minute kasneje se je slovenska obramba znova znašla na preizkušnji. Abdelmoumene Djabou je z leve strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je Hilal Soudani prehitel vse slovenske nogometaše, a se je žoga odbila tik pred njim, tako da jo je poslal prek gola.

Soudani v sodnikovem podaljšku zatresel slovensko mrežo

Alžirija je v sodnikovem podaljšku prvega polčasa dočakala vodilni gol. Slovenski branilec Miško Brečko je nasprotnika Djabouja povlekel za dres in si prislužil rumeni karton, domači pa so imeli na voljo prosti strel. V kazenskem prostoru se je po podaji najbolje znašel napadalec Soudani in z glavo postavil izid polčasa.

Katanec ob polčasu zamenjal tri igralce

Slovenski selektor Srečko Katanec se je ob polčasu odločil za tri menjave in namesto Miša Brečka, Andraža Kirma in Romana Bezjaka na igrišče poslal Andraža Struno, Valterja Birso in Tima Matavža.

Rezervisti v prvih minutah niso prinesli želene spremembe, saj so si domačini že v tretji minuti nadaljevanja priborili lepo priložnost za podvojitev vodstva. Nabil Bentaleb je preigraval na robu kazenskega prostora in sprožil z desnico, vendar je žogo poslal prek vrat.

Taider premagal klubskega soigralca Handanovića

Gostiteljem se je obrestovala agresivna igra in so v 56. minuti podvojili svoje vodstvo. Djabou je z leve strani podal v kazenski prostor, kjer je natančno sprožil Saphir Taider in s strelom ob desni vratnici premagal klubskega soigralca pri Interju Samirja Handanovića.

Slovenci so si prvo resno priložnost v drugem polčasu priigrali v 66. minuti, ko je Valter Birsa lepo preigraval na levi strani in podal v kazenski prostor, kjer je s z glavo sprožil Tim Matavž in izsilil obrambo Mohameda Amineja Zemmamoucheja, vendar je slovenski napadalec to storil iz prepovedanega položaja.

Po šestih minutah nadaljevanja je moral svojo zbranost pokazati tudi slovenski vratar Handanović, ki je dobro posredoval po močnem prostem strelu Faozija Ghoulama in žogo odbil v kot.

Selektor Slovenije Srečko Katanec je do 69. minute opravil vseh svojih šest menjav, priložnost je ponudil še Alešu Mertlju, Nejcu Pečniku in Martinu Milcu, igrišče so zapustili Rene Krhin, Josip Iličić in Bojan Jokić.

Slovenski nogometaši so v tretji minuti sodnikovega podaljška zapravili najlepšo priložnost na tekmi. Rezervist Martin Milec je sprožil z desne strani in že premagal vratarja Zemmamoucheja, vendar mu je veselje preprečila vratnica. Ostalo je pri zmagi Alžirije z 2:0.

 

Izid prijateljske tekme

Alžirija - Slovenija 2:0 (1:0)

(Soudani 46., Taider 56.)