Ancelotti po porazu s PSG dobil nogo

Vodstvu Bayerna je prekipelo, poraz v Parizu je bil preveč in Carlo Ancelotti ni več trener bavarskega velikana.

Objavljeno
28. september 2017 17.34
N. Gr.
N. Gr.

Munchen - Vodstvo bavarskega nogometnega velikana se je odločilo za presenetljvo potezo in po slabem začetku sezone odpustilo trenerja Carla Ancelottija. Nezadovoljstvo se je nabiralo že zaradi slabih rezultatov v bundesligi, včerajšnji poraz v Parizu s 3:0, kjer je bil boljši PSG, pa je močno prizadel odgovorne v klubu.

Karl-Heinz Rummenigge je takoj po tekmi povedal, da se bo nekaj moralo spremeniti, a predsednik Bayerna ni znan po tem, da bi hitro menjaval trenerje, zato je bil tudi odhod Ancelottija še včeraj malo verjeten. Danes so se na sestanku upravnega odbora kluba odločili, da se Italijanu zahvalijo za njegove usluge in mu pokažejo vrata.

Ancelotti je imel na klopi Bayerna precej težav, v svojo formacijo 4-3-2-1 nikakor ni znal vključiti Thomasa Mullerja, ki je večkrat javno izrazil nezadovoljstvo, tudi James Rodriguez še ne igra najbolje, za nameček so mu nekoliko ponagajale še poškodbe v zadnji vrsti. Kljub temu bi moral po visokih bavarskih standardih s tako zvezdniško ekipo Ancelotti doseči več, zato se je vodstvo odločilo, da ga odpusti. 

Omenja se več njegovih možnih naslednikov, med njimi tudi nekdanji trener Borussie Dortmund Thomas Tuchel, vsaj v nedeljo pa bo na klopi še sedel dosedanji pomočnik Italijana Willy Sagnol.