Ancelotti še ni odpisal Ronalda za kraljevi pokal

Nastop Cristiana Ronalda v finalu kraljevega pokala proti Barceloni je vprašljiv, čeprav poškodba ni hujša.

Objavljeno
11. april 2014 19.49
Posodobljeno
11. april 2014 19.49
SOCCER-CHAMPIONS/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Po današnjem žrebu polfinala lige prvakov, v katerem je Real Madrid dobil najtežjega nasprotnika - Bayern iz Münchna, za trenerja »galaktikov« Carla Ancelottija skrbi še ni konec. Ta čas je v klubu glavna težava poškodba prvega zvezdnika Cristiana Ronalda.

Zaradi poškodbe stegenske mišice naj bi Portugalec zamudil sredino finalno tekmo kraljevega pokala proti Barceloni, toda Ancelotti ga menda še ni odpisal. Kot je dejal, poškodba ni hujše narave, kajpak pa v klubu ne bodo tvegali.

Ronaldo se je poškodoval na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov proti Borussii in tudi zamudil povratni obračun, ki ga je Real izgubil z 0:2. To je povečalo skrbi med Madridčani, španski mediji pa so se že razpisali, da mora počivati še najmanj dva tedna, kar naj bi pomenilo, da bo manjkal na el clasicu v Valencii.

»Za zdaj še ne vemo, ali bo Ronaldo igral v sredo ali ne. Počakati moramo, bomo videli čez nekaj dni. Njegova poškodba ni hujša. Mislim, da bi že na Mestalli lahko igral, a ne bomo tvegali,« je dejal italijanski trener in misli že usmeril k jutrišnji domači tekmi proti Almerii. »Imamo dobro priložnost, da osvojimo špansko prvenstvo. Najprej moramo opraviti s to tekmo, za pripravo na španski pokal bo še dovolj časa,« je dodal.

Real je trenutno na lestvici na tretjem mestu. Za vodilnim Atleticom zaostaja za tri točke, za Barcelono pa dve. Do konca je še šest kol.