Ancelotti: Vsak dan razmišljamo o desetem naslovu

Real je v četrtfinalu lige prvakov premagal Borussio iz Dortmunda s 3:0 in naredil velik korak k uvrstitvi v polfinale.

Objavljeno
03. april 2014 12.13
Spain Soccer Champions League
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Nogometaši Reala so na četrtfinalni tekmi z Borussio iz Dortmunda zmagali s 3:0 in so na dobri poti, da se četrtič zapored uvrstijo v polfinale.

Domači trener Carlo Ancelotti je pohvalil svoje nogometaše in dodal, da Madridčani nenehno razmišljajo o svojem desetem naslovu evropskega prvaka:

»Zadovoljen sem z rezultatom in odnosom svojih nogometašev. Dobro smo začeli, a se nato ustavili. Borussia slovi po svojih hitrih protinapadih, vendar je bila naša obramba zelo dobra, pomaknili smo se nekoliko naprej, da bi se izognili dolgim podajam. Vsak dan razmišljamo o desetem naslovu evropskega prvaka, še posebej po tekmah, kot je bila današnja. V tem tekmovanju smo zelo motivirani in sanjamo o nastopu v finalu, a nas od tega ločijo še tri tekme. Rezultat prve tekme kaže na to, da povratna ne bo izenačena, vendar moramo biti previdni.«

Enega izmed treh golov je dosegel portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo in s s svojim 14. golom v tej sezoni izenačil rekordna dosežka Lionela Messija in Josesja Altafinija. Portugalec je igrišče zapustil v 80. minuti, zaradi česar so se pojavila ugibanja o njegovi poškodbi, kar pa je Ancelotti zavrnil: »Ronaldo ima težave s koleni. Ne gre za nič resnega, vendar nisem želel tvegati poslabšanja njegovega stanja. Ni poškodovan, gre zgolj za manjše bolečine.«

Klopp obžaluje zamujene priložnosti

Trener Borussie Jürgen Klopp ni bil zadovoljen z učinkovitostjo svojih varovancev. Navijačem kluba je obljubil, da se bodo na povratni tekmi potrudili po najboljših močeh, a jih opozoril, naj ne pričakujejo čudeža:

»Pri dveh golih Reala smo za asistenci poskrbeli sami. Naša obramba ni bila na želenem nivoju in nasprotnikom smo puščali preveč prostora, a moramo se zavedati, da smo igrali z eno izmed najboljših ekip na svetu. Pripravili smo si veliko priložnosti in napadali vse do konca, gol v gosteh bi nam pomenil ogromno. Na povratni tekmi smo sposobni zmagati z 2:0, kar pa ne bo dovolj. Pred domačim obračunom ne bi rad dajal obljub, radi bi igrali atraktiven nogomet in zmagali, vendar vam ne morem zagotoviti, da jih bomo odpihnili z igrišča,« ostaja realen Klopp, ki bo na povratni tekmi znova lahko računal na poljskega napadalca Roberta Lewandowskega, ki je proti Realu na lanski polfinali tekmi dosegel kar štiri gole.

Kloppov varovanec Nuri Şahin navkljub visokemu zaostanku še ni izgubil upanja: »Pričakovali smo dobro igro Reala in tudi vedeli, da bomo dočakali svoje priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Zaostajamo z 0:3, vendar imamo še vedno možnosti za napredovanje, kar nam je po tekmi povedal tudi trener. Danes je manjkal Robert Lewandowski, ki bo igral prihodnji teden, a nas kljub temu čaka nova težka tekma. K rezultatu so pripomogle tudi poškodbe v našem moštvu, vendar to ne sme biti izgovor. Igrati moramo s karaterjem,« je sklenil Şahin.