Ancelotti vztrajno molči o Balu

Garetha Bala so zaenkrat videli le v španskem letovišču v Marbelli, kdaj ga bodo tudi v Madridu?

Objavljeno
25. avgust 2013 23.46
FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-BETIS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Veliko hrupa je že povzročil nogometaš Gareth Bale z napovedano selitvijo iz Tottenhama v Real Madrid, od koder pa še vedno ni prišla uradna potrditev, da je Valižan že novi član »belega baleta«. Španski mediji pišejo o visoki vsoti 99 milijonov evrov, njegovi vlogi na igrišču in dresu, ki ga bo nosil, medtem pa trener Carlo Ancelotti o njem vztrajno molči.

Na novinarski konferenci pred tekmo z Granado je denimo v smehu zavrnil vprašanje o tem, kakšno blogo bo imel Bale v njegovi ekipi, in dejal, da ima trenutno več drugih skrbi, s katerimi se ukvarja. »Saj razumem, to je trenutno zelo zanimiva tema. Toda žal vam ne morem povedati ničesar, saj v tem trenutku še ni igralec Reala,« je dejal Ancelotti.

Italijanski trener je tako večkrat zavrnil vztrajne angleške novinarje, ki so vanj vrtali z vprašanji o Valižanu. »O Balu ne bom govoril iz dveh razlogov: ker še vedno ni član Real Madrida in ker moram iz spoštovanja do mojih igralcev ostati osredotočen na naslednjo tekmo,« je odvrnil in še dodal: »Poleg tega pa moram biti tudi pravičen do španskih novinarjev, ki me to sprašujejo vsak dan. Doslej niso izvedeli nič, in tudi v ne boste.«

Garetha Bala so fotografski objektivi te dni ujeli v španskem letovišču Marbella, kdaj ga bodo navijači videli tudi na osrednjem madridskem štadionu, pa še ni znano. V klubu obljubljajo, da bo uradna predstavitev v torek ali sredo.

Ancelotti pa se je vendarle odzval na izjavo trenerja Barcelone Gerarda Martina o pretirano visoki ceni za omenjenega nogometaša. Kot je dejal, je tako drag prestop »v trenutni finančni situaciji povsem nesmiseln«. »Očitno Martino tukaj še ni dolgo časa in ne razume evropskega nogometa. Očitno ne razume niti delovanja svojega kluba, saj je ravno Barcelona zapravila velike vsote za nakup nekaterih zvezdnikov. Zato se mi zdijo njegove besede zelo nenavadne,« je na navedbe odgovoril Ancelotti.