Ancelotti: Zasluženo so nas izžvižgali! (VIDEO)

Po sinočnjem porazu s Schalkejem (3:4) Realov superzvezdnik Cristiano Ronaldo napovedal medijski molk.

Objavljeno
11. marec 2015 12.23
FBL-EUR-C1-REALMADRID-SCHALKE
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Kdo bi si mislil, da bodo nogometaši madridskega Reala, branilci zmagovalne lovorike v ligi prvakov, po gladki zmagi že na prvi tekmi osmine finala, na gostovanju v Gelsenkirchnu pri Schalkeju (2:0), v sinočnjem povratnem obračunu pred domačimi navijači na štadionu Santiago Bernabeu trepetali do zadnjega za napredovanje med osem najboljših moštev stare celine. Neprepričljiva obramba, štirje prejeti goli in poraz s 3:4 so prižgali alarm pri kraljevskem klubu, trener Carlo Ancelotti pa po koncu dvoboja ni prav nič ovinkaril.

»Žvižgi naših navijačev so popolnoma upravičeni in smo si jih zaslužili, nam bodo pa dali motivacijo za prihodnje izzive. Neprepričljivi smo bili predvsem v obrambi, privoščili smo si kup napak, nismo bili dobro organizirali. Padli smo,« je strnil vtise prekaljeni italijanski strateg, ki pa - čeravno »beli balet« počasi izgublja tudi dvoboj za naslov španskega prvaka z Barcelono - o odstopu kajpak ne razmišlja: »Nadaljeval bom svoje delo in poskušal prispevati k temu, da bi fantje igrali bolje. Priznam: največ preglavic nam povzroča motivacija igralcev!«

Sinočnji strelec prvih dveh »galaktičnih« golov, portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo, pa je do konca sezone napovedal medijski molk. Sedmi sili je zabrusil, naj ugasne mikrofone in magnetofone, češ da bo »govoril« zgolj še na igrišču. Visokonakladni španski mediji, tudi Realu tradicionalno naklonjena Marca in As, niso skoparili s kritikami na račun včerajšnje igre madridskega velikana, češ da je bil »beli balet« podvržen zgodovinskemu koncertu žvižgov, kakršnih ni doživel že celo desetetje.