Ancelotti že končal domačo sezono

Kazen dveh tekem si je italijanski trener Reala prislužil zaradi sarkastičnega ploskanja sodniku po tekmi z Valencio.

Objavljeno
13. maj 2015 21.15
SOCCER-SPAIN/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Za trenerja klubskega evropskega prvaka Reala iz Madrida, Carla Ancelottija, je sezona v domačem prvoligaškem nogometnem tekmovanju že končana. Kot da ni bila dovolj že zgolj ena osvojena točka s sobotnega obračuna z Valencio (2:2), ki je »galaktike« verjetno izločila iz dvoboja za šampionsko lovoriko z Barcelono - zdaj namreč dve koli pred koncem zaostajajo že težko ulovljive štiri točke -, za nameček si je prekaljeni italijanski strokovnjak prislužil še kazenski počitek na dveh tekmah, torej ravno do zaključka domače sezone.

Ancelotti se je le težko sprijaznil z remijem na štadionu Santiago Bernabeu, zato je po koncu dvoboja sarkastično zaploskal glavnemu delilcu pravice Closu Gomezu, ki je njegovo neprimerno obnašanje prijavil pristojnim organom zveze. Disciplinska komisija se je po pregledu videoposnetka odločila za kazen dveh tekem prepovedi vodenja Reala, saj je bil že med obračunom podobno žaljiv tudi do stranskega sodnika. Sankcije veljajo zgolj v španskem prvenstvu, tako da bo nocoj kajpak lahko nemoteno vodil »kraljevi klub« v povratnem polfinalu z Juventusom.

Valencia je sicer v Madridu zapravila zmago, saj je vodila že z 2:0, Isco pa je izenačil v 84. minuti. Že ob koncu prvega polčasa je priložnost z bele točke zastreljal Cristiano Ronaldo. »Beli balet« do konca sezone čakata še gostovanje pri Espanyolu in domača tekma z Getafejem, Kataloncem pa za naslov prvaka zadošča že zgolj zmaga iz preostalih dvobojev z Atleticom Madridom (v nedeljo v gosteh) in Deportivom (prihodnjo soboto doma).