Andersonu lovorika v Winston-Salemu, Kvitova slavila v New Havnu

Južnoafričan Kevin Anderson je v finalu turnirja ATP v ameriškem Winston-Salemu premagal Francoza Pierre-Huguesa Herberta.

Objavljeno
30. avgust 2015 01.37
SPO-TEN-MTS-WINSTON-SALEM-OPEN---DAY-6
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Winston-Salem - Južnoafričan Kevin Anderson je v ameriškem Winston-Halemu osvojil svoj tretji turnir serije ATP, potem ko je v finalu s 6:4 in 7:5 premagal Francoza Pierre-Huguesa Herberta.

Drugopostavljeni Anderson je v prvem nizu zapretil v peti igri in z brejkom povedel s 3:2, v naslednji igri pa je potrdil brejk in prednost zadržal do konca niza.

Favorizirani Južnoafričan je imel v drugem nizu še nekoliko več dela, ključno prednost pa si je priboril v enajsti igri, v kateri je izkoristil drugo brejk priložnost in za konec v dvanajsti igri unovčil prvo zaključno žogo.

Kevin Anderson je s tem prekinil niz sedmih zaporednih porazov v finalih turnirjev ATP, ki je trajal od leta 2013. Južnoafričan bo sedaj odpotoval v New York, kjer ga v prvem kolu OP ZDA čaka obračun z Rusom Andrejem Rubljevom.

Kvitovi turnir v New Havnu

Čehinja Petra Kvitova je v finalu turnirja WTA v New Havnu po dveh nizih porazila rojakinjo Lucie Šafarovo s 6:2 in 6:2.

Kvitova je tretjič v karieri dobila turnir v New Havnu (2015, 2014, 2012), skupno pa ima v svojih vitrinah 17 turnirskih lovorik.

Uvodni niz finala je trajal kar 66 minut, dobila pa ga je Šafarova, ki je bila v podaljšani igri boljša z 8:6. V nadaljevanju je Kvitova dokazala svojo kakovost in v preostalih dveh nizih po dvakrat odvzela servis nasprotnici, dvoboja je bilo konec po 139 minutah.

Winston-Salem, finale ATP (695.515 ameriških dolarjev)

Kevin Anderson (JAR/2) - Pierre-Hugues Herbert (Fra) 6:4, 7:5.

 

New Haven, finale WTA (754.163 am. dolarjev)

Petra Kvitova (Češ/2) - Lucie Šafarova (Češ/4) 6:7 (6), 6:2, 6:2.