Angleško prvenstvo: Tottenham in Manchester United v Londonu brez golov

V 19. kolu premier lige sta se Tottenham in Manchester United razšla brez zmagovalca. Z le točko tudi City in Chelsea.

Objavljeno
28. december 2014 10.32
Britain Soccer Premier League
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

London - Za nogometaše na Otoku božično novoletnih praznikov enostavno ni. V petek jih je čakal tradicionalni »Boxing Day«, danes je na sporedu že 19. kolo premier lige. V prvi tekmi dneva sta se v Londonu srečala Tottenham in Manchester United in se kljub dinamični predstavi s precej priložnostmi razšla brez golov in brez zmagovalca.

Remi na obračunu med tretjeuvrščenim Unitedom in šestouvrščenim Tottenhamom se je zasluženo končal brez zmagovalca. Rdeči vragi so imeli več od igre v uvodnih tridesetih minutah, ko so si priigrali tudi največ priložnosti za morebitno vodstvo. Najlepšo je zapravil Robin van Persie, ki se je znašel sam pred vratarjem domačih Hugom Llorisem, a mu je ta strel iz slabih treh metrov ubranil. Gostje so bili na drugi strani nevarnejši v drugem delu tekme, čeprav se je zdelo, da sta obe ekipi zadovoljni tudi z delitvijo izplena.

Moštvi sta bili praktično izenačeni pri držanju žoge v svojih nogah (49:51), oboji pa so proti vratom nasprotnih vratarjev sprožili po devet strelov.

Varovance Louisa van Gaala v naslednjem kolu na novega leta dan čaka gostovanje pri Stoku. Silvestrovanja pa ne bo niti za nogometaše Tottenhama, saj jih 1. januarja na domačem štadionu White Hart Lane čaka mestni derbi z vodilnim Chelseajem.

 

Angleško prvenstvo, 19. kolo

Tottenham : Manchester United 0:0

Aston Villa : Sunderland 0:0

Hull : Leicester 0:1 (0:1; Mahrez 32.)

Manchester City 2:2 Burnley (1:1; Silva 23., Fernandinho 33.; Boyd 47., Barnes 81.)

QPR : Crystal Palace 0:0

Southampton : Chelsea 1:1 (1:1; Mane 17.; Hazard 45.)

Stoke: West Brom 2:0 (2:0; Diouf 51., 66.)

Newcastle : Everton 3:2 (1:1; Cisse 34., Perez 51., Colback 68.; Kone 5., Mirallas 84.)