Antonio Rüdiger nova velika okrepitev Chelseaja

Zdaj že nekdanji branilec Rome Antonio Rüdiger bo v prihodnje igral za Chelsea, kjer bo ostal vsaj pet let. 

Objavljeno
09. julij 2017 19.56
N. Gr.
N. Gr.

London - Mladi nemški branilec Antonio Rüdiger se iz rimske Rome seli k Chelseaju, kjer si ga je Antonio Conte že dolgo želel. Nemec je lani navduševal v italijanskem prvenstvu, bil pa je nepogrešljiv člen prve enajsterice nemške reprezentance tudi na nedavnem pokalu konfederacij v Rusiji. Chelsea je zanj odštel okrog 35 milijonov evrov odškodnine, podpisal pa je petletno pogodbo.

»Navdušen sem, saj nima vsak nogometaš v karieri priložnosti zaigrati za tako velik klub, kot je Chelsea. Veselim se, da bom spoznal nove soigralce in komaj čakam prve treninge,« je za uradno spletno stran ob podpisu pogodbe povedal branilec.

Podpis pogodbe z Rüdigerjem je obliž na rane navijačev Chelseaja, ki so si obetali tudi prihod Romeluja Lukakuja, a jim ga je pred nosom speljal Jose Mourinho, ki je belgijskega napadalca privabil v Manchester k Unitedu. Chelsea zaenkrat na tržnici več prodaja kot kupuje, če bo Diego Costa res zapustil angleške prvake, pa bodo nujno potrebovali vsaj še okrepitev v konici napada. 

Chelsea je na svojem profilu na omrežju twitter objavil video, s katerim so na zanimiv način potrdili, da je Antonio Rüdiger tudi uradno njihov igralec.